Рідкісні фото гуцулів початку ХХ сторіччя з'явились у мережі

​В мережу виклали історичні світлини, які показують побут, а також стиль одягу корінних закарпатців 20-х років минулого століття.

Унікальні фото із життя гуцулів зробив відомий російський мистецтвознавець Сергій Маковський (1987-1962), повідомляють Патріоти України з посиланням на Мукачево.нет.

Фото гуцулів були опубліковані у науковій праці "Народное искусство Подкарпатской Руси", виданій у 1922 в Празі.

Свого часу, книгу було перекладено на чеську та англійську мови, останній варіант якої і знаходиться у відкритому доступі цифрового архіву Публічної бібліотеки Нью-Йорка, де зберігається одна з найкращих колекцій книг у світі.

Англійський переклад книги здійснив Хайд Лоуренс з назвою "Peasant art of subcarpathian Russia".

Стаття "Портрет села" з підзаголовком "гуцули України" в National Geographic, де йшлося про село Криворівню та її жителів, вийшла друком в листопаді 1997 року.


Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів – ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...