Роковини зникнення Гонгадзе: Екс-продюсер розповів невідому історію з життя Георгія

​Український медійник розповів, як могла скластися доля вбитого журналіста.

Співвласник найбільшої мережі кінотеатрів України Антон Пугач поділився у себе на сторінці в Facebook історією про те, як у кінці 90-х телеканал «Інтер» розглядав кандидатуру Георгія Гонгадзе в якості ведучого, але надалі відмовив йому з фінансових причин, передають Патріоти України.

Навесні 1997 року, будучи продюсером служби новин на «Інтері», згадує Пугач, його викликав до себе генеральний директор телеканалу Олександр Зінченко. Питання стояло гострий – новини «Інтера» програвали новин «1+1» в гонитві за рейтингами, і очевидних шляхів поліпшити становище знайти не вдавалося. Щоб підсилити команду, виникла пропозиція взяти в команду журналіста Гонгадзе, на що Зінченко відреагував дуже різко. Йому вкрай не сподобався гонорар в 800 доларів, на який претендував Георгій, назвавши журналіста неадекватною людиною. За розповіддю автора поста, журналісти тоді отримували по 300-400 доларів на місяць

«Скільки він попросив? 800 доларів чистими? Зовсім неадекватна людина. Навіть обговорювати не будемо», – відповів Олександр Зінченко. Резюмуючи пост, його автор робить акцент на популярному думці про те, що «Георгія ніхто не знав, і що він був звичайним журналістом».

«За три (!) року до вбивства Гонгадзе мав підстави просити зарплату, яка була набагато вище середньоринкового окладу тележурналіста тих років, можливо, навіть в два рази», – підкреслює Пугач, як би натякаючи на те, що зовсім не звичайним журналістом був Гонгадзе.

Нагадаємо, український журналіст Юрій Бутусов звинуватив ГПУ у “зливанні” резонансних справ. За роки незалежності в Україні було вбито 65 журналістів, всі вони поплатилися життям за свою професійну діяльність. У день солідарності журналістів ми згадуємо найгучніші вбивства, що отримали широкий резонанс, які вплинули не тільки на ситуацію в ЗМІ, але іноді ставали стимулом до змін політичної ситуації і до змін у поглядах людей, всього суспільства. Також всі томи справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе за рішенням Печерського суду будуть розсекречені.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки - Deep State

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:19

Російські окупаційні війська, що рухаються від Авдіївки, захопили села Соловйове та Семенівка в Донецькій області. Про це повідомив аналітичний проєкт Deep State, передають Патріоти України. "Кадри сьогоднішніх відео, та і наші друзі, свідчать про те, ...

У Путіна з’явився новий ресурс для мобілізації: Роман Цимбалюк розповів, звідки в РФ візьмуть "гарматне м'ясо"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:51

Найближчим часом чисельність російської армії може збільшитися за рахунок жителів Оренбурзької області, яким треба заробити грошей на відновлення своїх будинків. Про це в інтерв’ю «Главкому» повідомив журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти Україн...