Росія потерпає від збитків, завданих українськими санкціями в інтернеті

Відвідуваність російської соціальної мережі "Вконтакте" за 5 днів впала на 3 млн візитів.

Ілюстрація із загальнодоступних джерелПро це свідчать дані SimilarWeb, повідомляють Патріоти України.

Згідно з даними на 20 травня 2017 року, відвідуваність соціальної мережі "Вконтакте" (vk.com) в Україні впала на 3,35 млн візитів за 5 днів блокування доступу.

До введення санкцій щоденна відвідуваність соцмережі в Україні становила в середньому 10,1 млн візитів. 20 травня українські інтернет-користувачі відвідали соціальну мережу 6,75 млн разів.

Соціальна мережа "Однокласники" (ok.ru) втратила в середньому 1,67 млн візитів з майже 4,6 млн.

Відвідуваність російського інтернет-порталу yandex.ua знизилася приблизно на 2 млн візитів з 6 млн.

Російський інтернет-портал mail.ru недорахувався 1,22 млн візитів при загальній середній відвідуваності 4,62 млн.

За словами аналітика відділу маркетингу в SimilarWeb Павла Тучинського, представлені дані в переважній більшості випадків враховують відвідувачів з України, які зайшли на заблокований інтернет-ресурс через VPN.

"Якщо користувач спочатку зайшов в інтернет не через VPN, що, як правило і відбувається, ми побачимо країну-оригінал", - каже Тучинський.

Варто також відзначити, що ще не всі інтернет-провайдери України, в тому числі великі виконали указ президента про санкції від 15 травня 2017 року.

Третій за величиною абонентської бази в країні інтернет-провайдер "Воля" 23 травня повідомив, що повністю заблокує сайти до 1 червня.

Відповідно до Реєстру операторів, провайдерів телекомунікацій Національної комісії регулювання зв'язку та інформатизації, в Україні станом на 25 квітня 2017 року працювало 6158 інтернет-провайдерів.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Над Кримом виють сирени та лунають вибухи в різних кутках окупованого півострова

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:32

У тимчасово окупованому Криму вранці 19 квітня було чути вибухи. Про це повідомляє Telegram-канал Кримський вітер.

"Скоро корабли будут уничтожаться здесь": Партизани розвідали військово-морську базу РФ у Новоросійську

п’ятниця, 19 квітень 2024, 13:17

Партизанський рух "Атеш" провів розвідку військово-морської бази Чорноморського флоту Росії в Новоросійську. Туди РФ перемістила більшість своїх суден з Криму. Про це пише "Атеш" у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України. "Під час розвідки б...