Росія змінила тактику на Донбасі: Експерт розповів про новий сценарій Кремля

На думку Олега Жданова, тепер артилерійські удари окупантів частіше будуть наноситися по цивільному населенню і мирних об'єктах, що пов'язано з літньою кампанією тиску на Україну.

Бойовики посилили обстріли мирного населення та цивільних об'єктів. Ілюcтрація:Укрінформ

Російська Федерація змінює тактику на Донбасі з метою нової дестабілізації ситуації. Про це в інтерв'ю для Апострофа розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

За його словами, тепер артилерійські удари частіше будуть наноситися по цивільному населенню і мирних об'єктах. Він вважає, що це пов'язано з літньою кампанією тиску на Україну.

"Зараз Росією ніхто не займається, її оголосили ізгоєм, "нормандський формат" не працює, про Мінський я взагалі не згадую. Тому російське командування отримало реальну можливість посилити вогневий вплив на нас, щоб примусити виконати Мінські домовленості в їх контексті", - зазначив Жданов.

"Слід звернути увагу на те, що вони змінили тактику загострення - все частіше і частіше обстрілюють мирне населення і цивільні об'єкти, використовуючи важку артилерію. Це новий вид впливу, щоб впливати на суспільство, яке адаптувалося до війни. Тільки коли є поранені й убиті, ми згадуємо, що у нас війна. Як би це цинічно не звучало, але ми звикли до цієї війни. Для того, щоб повернути її в інформаційний порядок і викликати страх, потрібно таке загострення", - уточнив Жданов.

За його словами, головна мета такого загострення - викликати в українців недовіру до політиків, які обіцяли швидко закінчити АТО, тобто - політична нестабільність.

"Не дивлячись на загострення ситуації, бойовики не будуть перетинати лінію розмежування. Якщо лінію Мінська-2 перетне одна зі сторін конфлікту, то на неї відразу повісять зрив цих угод. Мінськ-2 став мантрою, яку потрібно виконати, і альтернативи йому немає. У цьому ми переконали весь світ і самі собі нав'язали його виконання. Тепер завдання - виконати його без наступу і активних бойових дій", - вважає Жданов.

Він додав, що плани України на вступ до НАТО терористи також можуть використовувати в своїх цілях - для підвищення інтенсивності бойових дій.

"Для Росії це привід. Путін зараз скаже, що Україна пішла в НАТО - потрібно захищатися, нарощувати угруповання, треба проводити навчання. Окупаційні війська збільшать кількість обстрілів. Почнуть, як любить Росія, з'являтися фейкові новини про те, що був помічений солдат у формі НАТО, там була помічена бронемашина з розпізнавальними знаками НАТО, а ми завдали по ній удар, тому що це наші ймовірні противники", - розповів експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...

Прийшли за цукерками на кладовище: Російські підлітки розгромили могили загиблих в Україні окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:19

У російському Кузбасі (Сибір) троє підлітків розгромили надгробні портрети загиблих в Україні окупантів. Через це на школярів порушили кримінальну справу. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на ГУ МВС у Кемеровській області, передають Патріо...