Росіяни, на відміну від українців, не можуть сказати про себе "ми тут влада" - Портніков про мітинги в РФ

Росіяни, які виходять на російські мітинги, не мають своїх представників в парламенті, тому вони не можуть розраховувати на перемогу, аналогічну перемозі Майдану, вважає журналіст.

Віталій Портніков. Фото:politobzor.netРосійське керівництво ставиться до своїх громадян, які виходять на акції протесту, як до терористів, тому що боїться повторення у себе українського Майдану. Про це політичний оглядач Віталій Портніков написав в колонці для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Він вважає, що це помилка керівництва РФ. "Обидва українські Майдани змогли відбутися і перемогти саме тому, що у протестувальників була база представництва в українському парламенті ... Нічого подібного в Росії немає і не може бути, тому що в цій країні майже з самої її появи на політичній карті світу взято курс на імітацію парламентаризм ", - вважає Портніков.

За його словами, такий парламент, який є в РФ, "нікого не представляє".

"Люди, які виходять на вулиці в Москві та інших містах Росії, не можуть розраховувати на переговорний процес з владою. Цей процес повинні очолити ті, за кого вони не голосували. Але у кожного протестуючого свої уявлення про легітимність тих, хто опиняється на чолі мітингу", - пише оглядач.

Він робить висновок, що росіяни, на відміну від українців, не можуть сказати про себе "ми тут влада". "Навіть коли їх багато, дуже багато на будь-якому з мітингів", - підсумував Портніков.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

неділя, 28 квітень 2024, 18:42

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Пе...

"Ця зброя ще буде виготовлятися": Дипломат пояснив, що для України значать два пакети допомоги від Пентагона

неділя, 28 квітень 2024, 18:28

Юрій Щербак, колишній Посол України в Ізраїлі, США, Канаді, пояснив, що для України значать два пакети допомоги про які заявляв міністр оборони США Ллойд Остін, передають Патріоти України. "Під час останнього засідання Rammstein Ллойд Остін, міністр об...