Російська післямова до "матусі всіх бомб"

Виявляється, Росія має бомбу потужнішу за ту, що скинули в Афганістані, у чотири рази.

Після останніх бомбардувань США в Афганістані у ЗМІ знову стала популярною тема надпотужних бомб Виявляється, ще 2007 року в Росії створили таку, що у 4 рази перевищує за своїм руйнівним ефектом "матір всіх бомб" нещодавно скинуту на позиції талібів. Її назвали "батьком всіх бомб", повідомляють "Патріоти України" з посиланням на CNN.

Російські військові стверджують: це найпотужніша термобарична бомба. "Вважаємо, що це реально, бо підпадає під їх технологічні можливості", - каже відставний полковник, військовий аналітик і колишній військовий аташе США в Сирії Рік Франкона. Наголошується, що ця бомба ще ніколи не використовувалася в бою.

Про випробування оголосив 11 вересня 2007 року тодішній заступник начальника російського Генштабу Олександр Рукшин, відзначивши наступне: "Результати випробувань цього повітряного боєприпасу показали, що його можна порівняти з ядерною зброєю за ефективністю та можливостям. В той же час особливо хочу підкреслити, що дія цього боєприпасу не забруднює довкілля."

Олександр Мозговий, редактор російського журналу "Національна оборона", вважає відео, показане на Першому каналі достовірним, і що в Росії, можливо, було створено більше за одного "батька всіх бомб", так само як і США зібрали декілька "матерів всіх бомб".

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 25 квітня: Що потрібно зробити для гарного самопочуття, а чого уникати у Марків день

четвер, 25 квітень 2024, 7:05

Народне свято 25 квітня відоме під назвами , Марк ключник, Василь-парильник. Православна церква України 25 квітня за новим стилем вшановувала пам'ять одного з дванадцяти апостолів євангеліста Марка. За старим стилем у свято сьогодні вшановують преподоб...

Военная помощь США сначала пойдет на закрепление позиций Сил обороны Украины и отражение наступления РОВ - Злий Одесит

четвер, 25 квітень 2024, 3:25

Сенат США во вторник 23 апреля (ночью 24 апреля по Киеву) поддержал законопроект о предоставлении помощи Украине на сумму около 61 млрд долларов. Подписание документа президентом США Джозефом Байденом – тоже не проблема, но как скоро настолько необходи...