Російські провокації та агресія: Експерт пояснив, що може спричинити військовий конфлікт РФ і НАТО

На Заході розуміють, що Росія дражнить їх, усвідомлюють слабкість її економіки і тому не бачать в РФ довгострокову загрозу, сподіваючись, що конфлікту можна уникнути шляхом діалогу і компромісів.

Ілюстрація:voenchel.ru

Результатом безпідставного "розмахування шаблею» Росією поблизу кордонів країн, що є членами НАТО, може стати випадковість, що стала причиною для справжнього відкритого протистояння між обома сторонами. Таку позицію в інтерв'ю виданню Апостроф озвучив Олександр Хара, який є експертом фонду "Майдан закордонних справ", інформують Патріоти України.

Він переконаний, що керівництво Північноатлантичного альянсу прекрасно усвідомлює, що Росія пішла на провокаційні дії, вирішивши розмістити поруч з кордонами країн Альянсу ракетні установки, а також проводячи навчання, які не пройшли узгодження і почавши небезпечно поводитися з морськими і повітряними суднами НАТО.

"Безумовно, є певний ризик початку військового конфлікту між Російською Федерацією і НАТО, однак він насправді може виникнути через те, що між країнами виникне нерозуміння, не буде необхідного рівня комунікації".

Експерт вважає, що на Заході розуміють, що Росія дражнить їх, усвідомлюють слабкість її економіки і тому не бачать в РФ довгострокову загрозу, сподіваючись, що конфлікту можна уникнути шляхом діалогу і компромісів.

"Альянс відреагував на погрози Балтійським країнам. Але більш небезпечна ситуація в Чорному морі, яке фактично стало "руським морем". Присутність сил НАТО там обмежена і під загрозою. Це і створило більший вакуум безпеки тут, ніж у Балтійському регіоні. Імовірність конфлікту між Росією і НАТО є, але він почнеться швидше через випадковість, нерозуміння, відсутність комунікації між країнами. Природно, Путін буде піднімати планку, ескалувати ситуацію, тому що вважає, що він у більш вигідній позиції, і сподівається, що суперник зробить крок назад", — упевнений Хара.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Перед Часовим Яром залишився єдиний форпост, підконтрольний ЗСУ, - офіцер НГУ (відео)

субота, 20 квітень 2024, 9:14

За словами бійця бригади Нацгвардії "Рубіж" Володимира Черняка, перед Часовим Яром залишається водоканал, який росіянам поки що не вдалося форсувати. Але в районі Богданівки ЗС РФ "добре окопалися" і зосередили всілякі ресурси. . Російські війська зак...

Про поточні події кількох крайніх діб на Куп'янському, Сіверському та Краматорському напрямках, - Костянтин Машовець

субота, 20 квітень 2024, 9:05

1. На Куп'янському напрямку противник, судячи зі всього, після перегрупування сюди військ 47-ї танкової дивізії (тд) продовжує "вивчати та знайомитись" із поточною ситуацією... Принаймні, на даний момент, сили й засоби угрупування військ (УВ) "Запад" а...