"Російсько-американські відносини тепер будуть під "збільшувальним склом" політичної і громадської уваги", - Портніков

Те, що буденно для Путіна і росіян, не може стати правилом для американців.

Путін і Трамп. Фото: "Вісті"

Після публікації висновком американської розвідки про причетність Росії і особисто Володимира Путіна до кібератак на США, новообраний глава Білого дому Дональд Трамп буде відноситься до Кремля ще більш обережно і суворіше, ніж програла на виборах Хілларі Клінтон. Про це політолог і публіцист Віталій Портніков пише у своїй колонці на сайті Радіо Свобода, повідомляють Патріоти України.

"Висновок щодо прямої причетності російського президента Володимира Путіна до втручання в американську виборчу кампанію не став несподіванкою для російських медіа та експертів. І ті з них, хто наближений до влади, і ті, хто перебуває в опозиції до неї, і так знають, що останніми роками будь-які принципові рішення у Росії ухвалює тільки одна людина. Тим більше, коли йдеться про розвідувальні операції спеціального характеру. Путін, колишній глава ФСБ, зробив завдяки одній з таких операцій політичну кар’єру.

Сім’я його попередника Бориса Єльцина була вельми стурбована корупційними звинуваченнями на адресу глави держави і його родичів. Головним обвинувачем виступав тодішній генеральний прокурор Росії Юрій Скуратов. Саме Путін був автором і керівником спеціальної операції, яка призвела до дискредитації і відставки генерального прокурора. А оточення Єльцина переконалося у лояльності і незамінності головного чекіста. Так Путін став новим прем’єр-міністром країни і офіційним наступником Єльцина на посаді президента. Перша виборча кампанія, в яку він втрутився за допомогою спеціальної операції, – його власна виборча кампанія.

І якщо майже два десятиліття тому в Росії не бачили в таких діях нічого несподіваного і аморального, то чому повинні журитися з приводу втручання Путіна в американську виборчу кампанію? Путін просто розширює свої можливості. У 2004 році він був високопоставленим агітатором Віктора Януковича. У 2016 році вирішив скомпрометувати Гілларі Клінтон. Звичайно, не варто порівнювати Україну і США. Але відносини з кожною із цих країн життєво важливі для путінського режиму. Путіну не все одно, хто перебуває у Києві на Банковій. І йому не все одно, хто буде перебувати у Вашингтоні в Білому домі. А мета – і це головний принцип російської політики останнього століття – виправдовує засоби.

Але те, що буденно для Путіна і росіян, не може стати правилом для американців. У доповіді американських розвідників – крім опублікованого резюме – є і закрита частина. Тепер правду знають і чинний президент Барак Обама, і обраний глава держави Дональд Трамп. І якщо Обама зробив висновки і продемонстрував, як він ставиться до незвичайної активності Путіна, то для Трампа такі висновки попереду.

А це означає, що російсько-американські відносини тепер будуть під справжнім «збільшувальним склом» політичної і громадської уваги.

І будь-які спроби знайти компроміс із Кремлем будуть аналізуватися через призму «подяки» за путінське сприяння – навіть якщо насправді Путін і не був зацікавлений у перемозі республіканського кандидата. Трамп у своїх відносинах з Москвою просто змушений буде вести себе обережніше і суворіше, ніж поводилася б Клінтон. Можливо, цього не усвідомлює сам обраний президент. Але його політика сформується насамперед під впливом цього, створеного доповіддю американських розвідників, «збільшувального скла».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Обстріли. Влада. Безпека

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Влада виявилася неготовою до нинішніх інтенсивних обстрілів. Гроші було освоєно не для ефективного забезпечення оборони. Наближається криза. Новий обстріл. І кожного разу – інший малюнок атаки. Одна мета: знищити Україну. І збудувати світ, де людожери ...

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....