Російський політолог: Фабрика Roshen в Липецьку, що належить Порошенко, - це як синагога в Освенцімі

На думку російського політолога Станіслава Бєлковського, фабрика Roshen президента Петра Порошенка на території країни-агресора говорить про те, що він готовий воювати за інтереси України в тій мірі, в якій вони збігаються з його цілями.

Мати бізнес в Росії для українських політиків рівноцінно будівництва синагоги в фашистському таборі смерті Освенцим. Про це заявив в ефірі телеканалу "Дождь" російський політолог Станіслав Бєлковський.

"Фабрика Roshen в Липецьку, що належить Петру Порошенко, яка платить податки за російськими законами, і на що неодноразово звертав увагу Володимир Путін, президент Російської Федерації, - це синагога в Освенцімі. Якщо ти повідомляєш якусь країну агресором і ворогом своєї країни, напевно , ти не повинен володіти власністю на території агресора ", - пояснив він.

На думку політолога, Порошенко показав, що не збирається воювати за інтереси України. "Він готовий воювати за свої інтереси і інтереси України в тій мірі, в якій ці інтереси збігаються", - підкреслив Бєлковський. Кондитерська корпорація Roshen була заснована Петром Порошенко в 1996 році. До її складу входять дві кондитерські фабрики у Вінниці, фабрики в Києві, Кременчуці та Липецьку (Росія), Клайпедська кондитерська фабрика в Литві, угорська компанія Bonbonetti Choco Kft, а також масло молочний комбінат "Бершадьмолоко" (Вінницька область). Під час виборчої кампанії в 2014 році Порошенко пообіцяв продати компанію, якщо стане президентом. Після перемоги на виборах для продажу Roshen була залучена компанія Rothschild. Проте здійснити операцію так і не вдалося, що, за словами Порошенка, стало наслідком початку бойових дій на сході України.

Глава держави оцінив вартість корпорації в $ 3 млрд, при цьому директор компанії відзначав, що шансів знайти покупця при такій ціні "практично немає". В даний час, за словами президента, активи Roshen йому не підконтрольні, ними управляє "сліпий траст". У січні 2016 року липецька фабрика була виставлена на продаж. Корпорація Roshen розраховує отримати від продажу приблизно $ 200 млн.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Колись росія жахнеться своїх втрат: "Из сотни бойцов - 10 сбежало, остальные погибли", - полонений загарбник про свій підрозділ та про себе (відео)

середа, 24 квітень 2024, 6:15

Гурянов Євген родом з Курганської області. На війну росіянину порадили піти люди з органів опіки. Пообіцяли сина до інтернату не забирати. Росіянин у полон потрапив випадково. Каже, взагалі йшов до своїх, а знайшов українських бійців. Найбільше на тере...

Сили оборони просунулися поблизу Часового Яру - ISW

середа, 24 квітень 2024, 5:00

На фронті тривають позиційні бої на більшості напрямків. Сили оборони України нещодавно просунулися поблизу Часового Яру на захід від Бахмута, разом з тим фіксується просування російських окупантів на захід і південний захід від Донецька. Про це повідо...