Не та ностальгія: Фабрика "Roshen" досі не знесла пам'ятник Марксу

​Фабрику просять виконати вимоги закону про декомунізацію.

Погруддя Карла Маркса і досі стоїть на території фабрики. Фото:holos.fmКиївська кондитерська фабрика "Roshen" досі не демонтувала пам'ятник Карлу Марксу, який встановлений на її території. Про це йдеться на сайті Українського інституту національної пам'яті, повідомляють Патріоти України.

"Український інститут національної пам'яті вдруге надіслав листа до керівництва Київської кондитерської фабрики "Рошен", у якому нагадує про вимогу демонтажу пам'ятника Карлу Марксу на її території, в установленому Законом України порядку", - йдеться у повідомленні.

Інститут наголошує, що вчення "марксизму" стало підґрунтям для утвердження комуністичних тоталітарних режимів на території України та інших країн Східної Європи. "Активна меморіалізація засновників комуністичної ідеології Карла Маркса та Фрідріха Енгельса (зокрема, шляхом масового встановлення на їхню честь пам'ятників) були важливою складовою пропаганди ЦК КПРС комуністичного тоталітарного режиму", - повідомляє інститут.

Тож, відповідно до законодавства, пам'ятник Марксу на території фабрики є символікою комуністичного тоталітарного режиму та підлягає обов'язковому демонтажу. Інститут надіслав перше звернення ще 25 вересня 2015 року, але, на жаль, офіційної відповіді досі не отримав.

Раніше, як відомо, кондитерська фабрика носила ім'я Маркса.

Нагадаємо, у жовтні на Чернігівщині знесли останнього Леніна. Зокрема, у місті Новгород-Сіверському на Чернігівщині знесли останній пам'ятник Леніну у регіоні. Як запевнили у облдержадміністрації, пам'ятники вождю залишились хіба що у когось вдома.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...