"Усе обличчя синє": У пологовому будинку Києва за дивних обставин померла вагітна (відео)

Медики припускають, що могло підвести серце, але рідні у це не вірять, тому що померла ніколи не скаржилася на біль у грудях.

Вагітна померла у лікарні. Фото: скріншот з відео.

У Києві 44-річна вагітна Олена померла в одному з пологових будинків. Її смерть викликала скандал, так як родичі стверджують, що лікарі проігнорували її важкий стан і не провели необхідні аналізи. Зазначається, що її госпіталізували з кровотечею, однак врятувати жінку не змогли. На наступний ранок вона просто не прокинулася, передають Патріоти України.

"У неї все обличчя було синє. Таке враження, як малюють сукубів, знаєте? Це я не знаю, що треба було робити з людиною", — заявив вдівець Костянтин Меронов. Рідні звинувачують лікарів, які крім аналізу крові, ніякого іншого дослідження нібито не проводили і Олену не лікували. "Вона сказала, що їй зробили тільки аналіз крові. Просто аналіз крові – і все. Там, міряли тиск якось – ні аналіз сечі, ні рентген, ні кардіограму, ні УЗД", — розповіла сестра померлої Юлія Хуторненко.

Лікарі свою вину заперечують і пояснюють, що сильної кровотечі у жінки не було – був підвищений тиск, але його знизили. "Доставила карета швидкої допомоги зі скаргами на незначні кров'янисті виділення і невелике підвищення артеріального тиску до 150", – пояснила акушер-гінеколог Світлана Савустьянова.

За словами лікарів, Олена почувалася добре, тому термінового обстеження не провели, а додаткові аналізи вона повинна була здати на наступний день. Медики припускають, що могло підвести серце, але рідні у це не вірять, тому що Олена ніколи не скаржилася на біль у грудях.

Джерело: ТСН.ua

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...