Російський соціолог розповів, коли в Росії почнуться масові протести проти Путіна

У випадку продовження кризи або якихось явних зовнішньополітичних поразок, аура переможця, який повернув Росії ілюзію зовнішньої могутності, створена Путіним, може серед росіян розвіятися.

Путін. Фото:ghall.com.ua

Російський соціолог і публіцист Ігор Ейдман вважає, що протест проти президента РФ Володимира Путіна, котрий зараз в Росії підтримують одиниці, може стати масовим. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

"Поки відкриті прояви невдоволення в Росії носять одиничний характер і не загрожують владі. Але ситуація може зміниться. У випадку продовження кризи або якихось явних зовнішньополітичних поразок, аура переможця, який повернув Росії ілюзію зовнішньої могутності, створена Путіним, може розвіятися.

І тоді той протест, який зараз підтримують одиниці, може стати масовим. Влада це природно розуміє. Зовсім не випадково була створена Національна гвардія Росії, якій дозволено стріляти на поразку без попередження. Головна її функція - захист влади від можливих масових заворушень", - вважає Ейдман.

"Невпевненість російської влади в лояльності населення відчувається і в ситуації з офшорним скандалом. Хоча поки немає відчуття, що цей скандал поставить якусь рубіжну точку і після цього довіра до Путіна в країні різко почне падати. Але що називається "крапля камінь точить", - зазначає соціолог з РФ.

"Путін вчора сказав, що всі ці скандальні викриття хтось підкидає, щоб налаштувати суспільство проти влади. Тобто в Кремлі розуміють, що їх становище не таке міцне, як їм здається. Вони розуміють, що за певних обставин суспільство може піти на конфлікт з владою.

І ця загроза може реалізуватися навіть в доступному для огляду майбутньому. У соціальних мережах серед опозиційної аудиторії все це вже давно активно мусується. І я впевнений, що з часом корупційні скандали будуть доходити до свідомості масового споживача інформації і вплинуть на лояльність населення путінському режиму" , - прогнозує Ейдман.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Джонсона не можна карати за те, що він вчинив правильно: Демократ заступився за спікера-республіканця, якого хочуть усунути з посади

неділя, 5 травень 2024, 15:34

Конгресмен від Демократичної партії Джеррі Надлер заявив, що Майка Джонсона не слід лишати посади спікера, караючи його за те, що він "вчинив правильно". Про це повідомляє The Hill, передають Патріоти України. За його словами, демократи мають рацію, ря...

У Бундесвері знову трапився витік інформації: Доступними стали таємні відеонаради - ЗМІ

неділя, 5 травень 2024, 14:15

У німецькому Бундесвері стався витік даних про таємні відеонаради. Секретну інформацію можна було знайти у мережі у відкритому доступі, передають Патріоти України з посиланням на Die Zeit.