Розігнати інфляцію та збільшити запозичення: Кабмін Яценюка знає, як збільшити бюджет, - Новак

Дії уряду вже призвели до того, що у наступному році ми будемо відчувати наслідки інфляції поточного, але на цьому "великі економісти" зупинятися не збираються.

Бюджет-2016. Фото: gazeta.ua.

"Якщо економіка не росте, знаходиться в стані падіння і при цьому уряд планує значно збільшувати витрати державного бюджету, то джерел для цього може бути тільки два: інфляційний ефект і запозичення, тобто збільшення державного боргу", - написав Андрій Новак на своїй сторінці у "Фейсбук", передають Патріоти України.

Реальна інфляція поточного року в чотири рази перевищила прогнозовану. Наслідки цієї інфляції майже в 50% позначаться і на наступному році. Крім того, уряд планує активно використовувати фінансову допомогу МВФ.

У проекті бюджету на 2016 рік доходи складають 598 млрд грн. Витрати – 673 млрд грн. (підвищуються на 21,6%, або на 144,6 млрд грн. порівняно з раніше запланованими). Граничний об'єм дефіциту бюджету України – 83,694 млрд грн., або 4% ВВП.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Російські чиновники гумору не розуміють: Жарт сатиричного сайту потрапив у звіт уряду Ульяновської області РФ про "виконану роботу"

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:56

Заступниця голови уряду Ульяновської області РФ Марина Алексєєва додала до звіту про «виконану роботу» жартівливу новину із сатиричного сайту Панорама. На це звернули увагу у Telegram-каналі ЧТД, опублікувавши відповідні скріншоти, передають Патріоти У...