Розкрито капсулу часу: Як бачила майбутнє українська молодь у 1967-му

​В місті Первомайську, що на Миколаївщині із стіни місцевого Будинку культури витягли капсулу з посланням, яку урочисто заклали комсомольці в 1967 році.

Фото: "Одесская жизнь"Текст цього звернення до нащадків, відзначають Патріоти України, заслуговує на увагу. Наводимо тільки витяги з нього. Читайте і насолоджуйтеся.

ЗВЕРНЕННЯ
юнаків і дівчат Первомайської міської комсомольської організації
ювілейного 1967 року молоді до 2017 року...


Ми, покоління комсомольців 60-х років, не уявляли собі життя без боротьби і творчої праці в ім'я торжества комунізму, який став для вас дійсністю.

...Чи знайоме вам звання «Ударник комуністичної праці»? Воно в наші роки присвоювалося кращим з кращих, і кожен третій комсомолець промислових підприємств міста домігся цього почесного звання.

Живий у пам'яті вашої Павка Корчагін? Ми, спадкоємці Корчагіна, гідно несли корчагинську вахту праці, взявши шефство над будівництвом автотраси Полтава-Кишинів.

Зберігайте ви Книги Пошани з іменами переможців ювілейного змагання молодих робітників: швачки-друкарки Віри Бондар, апаратниці молочно-консервного комбінату Ірини Катули, токаря Голованя Володимира, робочого Цукрового заводу Середи Анатолія, лаборантки Міськхарчкомбинату Галини Кузьменко?

...Ви покоління щасливих: над вами чисте небо, а війни в світі для всіх, що живуть в 2017 році, стали історією. Ви не скандували: «Ганьба агресорам Ізраїлю!», вам не довелося брати участь у мітингах протесту проти злочинної війни у В'єтнамі, читати в газетах про провокації проти революційної Куби. Як далеко від вас ці, сучасні нам, події!..

Давно вже не знаходять пустотливі хлопчаки гільзи від патронів, поржавілі затвори рушниць. Тільки в суворому мовчанні, як і ми в 1967 році, ви стоїте біля обелісків загиблим, тільки так само трепетно, як і півстоліття тому, завмирає серце, коли ступаєте по землі легендарної Кримки.

Шумить золота пшениця на безкрайніх полях, цвіте побудований тобою Комсомольськ не тільки на землі, але й на Венері і на Марсі...

Автор: Олег Шинкаренко

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Народні прикмети на 26 квітня. Який птах принесе щастя на рік

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 26 квітня за новим стилем вшановує єпископа Василя Амасійського і праведної діви Глафіри. За старим стилем сьогодні вшановують мученицю Фомаїду Єгипетську. Наші предки 26 квітня починали сіяти квасолю і горох. Перед посівними...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....