Розплата обов'язково прийде: У 1945 році після звільнення вцілілі в'язні Дахау добивали своїх катів лопатами, - Береза

29 квітня 1945 року було знищено 560 охоронців табору смерті.

Страта есесівців американськими військовими. Фото: Фейсбук.

За будь-який злочин рано чи пізно приходить розплата. Про це на своїй сторінці в Facebook написав нардеп Борислав Береза, який поділився історією одного дня помсти в Дахау, яку опублікував Олег Таран, передають Патріоти України.

"За будь-який злочин проти людяності, рано чи пізно, приходить розплата. І не факт, що вона буде згідно з рішенням суду", - підкреслив нардеп.

Фото, яке опублікували в соцмережі, було зроблено 72 роки тому.

Відзначається, що 29 квітня 1945 солдати 3-го батальйону 157-го полку 45-ї піхотної дивізії армії США увійшли на територію концтабору Дахау. При обстеженні табору американці виявили кілька тисяч трупів в'язнів і близько двадцяти тисяч ув'язнених, більшість з яких перебували в крайній стадії дистрофії.

Після цього солдати США вишикували військовослужбовців СС, які охороняли табір, і почали їх розстрілювати.

"Спочатку було вбито 122 есесівця, а ще близько 40 в'язні табору забили лопатами і ломами. Полковник Фелікс Спаркс насилу припинив самосуд над німцями. Американці продовжили обстежувати табір смерті. На внутрішніх шляхах виявилося 30 платформ, завантажених трупами в'язнів. Більше 2300 тіл. Німці не встигли їх кремувати", - йдеться в історії.

Відзначається, що полковник Спаркс і ряд офіцерів покинули табір, після чого лейтенант Бушехед (за походженням - індіанець племені черокі) вирішив довершити раніше розпочатий акт помсти. 346 полонених німців вивели у двір і розстріляли з кулемета. Тих, хто залишився, добили ув'язнені.

У той день було знищено 560 охоронців табору смерті.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Затримання заступника Шойгу – це негативний сигнал для нас, - Вадим Денисенко

четвер, 25 квітень 2024, 0:30

"Затримання заступника Шойгу. Чому це негативний сигнал для нас", - пише політолог Вадим Денисенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:. "1. Затримання такого рівня не могло бути проведене без погодження з ...

"Стоило мне лишь один раз вы*бать овцу… ": Іван Яковина дотепно пояснив, ким став Путін для Єльцина

четвер, 25 квітень 2024, 0:15

"Ельцин много всего хорошего хотел сделать, а в начале своего срока даже кое-что сделал. Но запомнится он тем, что буквально за руку привел Путина в свой кабинет и посадил его на трон", - пише російський опозиційний журналіст Іван Яковина на своїй стор...