Розсадник "вати" під прикриттям місцевих ментів: Чому акція сепаратистів в Торецьку не випадковий збіг обставин - журналістка

Це став не перший випадок, коли апологети «русского мира» збирались на антиукраїнські заходи. Ці люди поважають тільки закон сили, переконана автор. А місцеві підлеглі Авакова чи то через професійну гордість, чи гірші помисли, вставляють палки в колеса.

У зв'язку з нічними заворушеннями в Торецьку Донецької області журналістка Ольга Решетилова пояснила, який великий прорахунок допустила українська влада. Про це громадська активістка написала у своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

"Минулого літа місцеві двічі блокували базу 17 батальйону і "Миротворця" в профілакторії "Веселка". Кожен раз після обстрілу мирних кварталів з Горлівки виявлялися порушники настроїв торецької (тоді ще дзержинської) вати. Пам'ятаю, навіть приїжджав один хоробрий полковник зі штабу АТО, який звинуватив наших військових в тому, що вони не вміють знаходити спільну мову з місцевим населенням", - згадує журналістка.

"Але патрулювання міста, яке організували "Миротворці" і 17 бат, швидко попускало любителів "російського миру". Хоча це патрулювання, під час якого не раз було виявлено сепарів в нашому тилу, дуже не подобалося місцевим мєнтам. Вони постійно провокували патрулі на конфлікт. Під час одного з таких випадків і сталася сумнозвісна історія Роми Ілітчука біля гадючника "Бродвей", коли, відбиваючи у п'яного натовпу двох айдарівців, Рома був змушений застосувати ПМ, а потім військова прокуратура Донецького гарнізону звинуватила його в замаху на умисне вбивство", - продовжує вона.

"Це я до того, що сподіватися на місцеву поліцію не доводиться. І, як на мене, великою помилкою було виведення підрозділів МВС з населених пунктів між першою і другою лініями оборони. З таких, як Торецьк, Авдіївка, Попасне, Щастя... Тому що, як би там не було, "Мироворець", "Січ", "Золоті ворота" і навіть "Київ-2" не лише забезпечували там громадський порядок, але і прикривали спини ЗСУ", - резюмує Решетилова.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Україна отримає точку опори: Майстер китайської метафізики назвав рік закінчення війни в Україні

четвер, 25 квітень 2024, 12:43

Астролог і метафізик Давид Векуа передбачає, що війна в Україні може закінчитися вже скоро – він називає період з січня по лютий 2025 року, тоді варто очікувати важливих політичних рішень. Про це у відео для Youtube-каналу "Мій світ" розповів майстер к...

Колись тут жили шахтарі, а потім прийшов "русский мир": Окупанти перетворили Вугледар на місто-привид (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 12:29

Російські війська, у спробах прорвати українську оборону, активно завдають ракетних та авіаційних ударів по українських містах. В мережі показали, як Росія перетворила Вугледар Волноваського району Донецької області у місто-привид. Фотографії зруйнован...