Сам шахрай: Громадянина США, який мав романтичні стосунки з російською шпигункою, притягали до суду

Еріксон і Бутіна мали романтичні стосунки. Обвинувачі вважають, що це було хитрістю росіянки, яка використовувала громадянина США для своїх цілей.

Фото: ЕРАУ справі заарештованої у США росіянки Марії Бутіної фігурує громадянин США Пол Еріксон, компанія якого винна більше ніж $860 тис. за рішенням судів як мінімум у трьох штатах, повідомляють Патріоти України.

Американця Пола Еріксона, який фігурує у справі затриманої у США за підозрою в роботі на іноземну державу громадянки Росії Марії Бутіної, кілька разів притягали до суду у справах про шахрайство. Про це пише The Wall Street Journal із посиланням на надані суду документи.

Еріксон і Бутіна мали романтичні стосунки. На думку обвинувачів, це було хитрістю росіянки, яка використовувала громадянина США для встановлення необхідних їй контактів в Америці.
У документах суду йдеться, що компанія Еріксона Compass Care Inc винна більше ніж $860 тис. за рішенням судів як мінімум у трьох штатах. Консервативний письменник і публіцист Брент Бозелл 2006 року інвестував у компанію Еріксона $200 тис., однак Compass Care повернула йому тільки $10 тис. Еріксон заявляв, що не гарантував письменнику повернення інвестицій, однак суд зобов'язав його виплатити всю суму боргу.
Бозелл повідомив про конфлікт до Американського консервативного союзу (ACU), який щорічно здійснює конференцію консервативних політиків і в раді якого був Еріксон. Після цього Еріксона попросили вийти з організації.
Видання зазначає, що головним контактом Еріксона був голова ACU Девід Кін, який згодом очолив Національну стрілецьку асоціацію. Як стверджує Еріксон, той був членом перехідної команди кандидата в президенти США Дональда Трампа. Однак за словами колишнього прес-секретаря президента США Шона Спайсера, він ніколи його не зустрічав.
Соціолог республіканців Френк Лунц працював з Еріксоном під час президентської кампанії Патріка Б'юкенена і характеризував того як "завжди спокійну людину, яка ставиться до інших із добротою".
29-річну Бутіну затримали 15 липня у Вашингтоні. За даними слідства, із 2015 року та як мінімум до лютого 2017 року вона діяла в США за вказівкою російського високопосадовця, який був членом парламенту РФ, а згодом працював у Центральному банку Росії. У квітні 2018 року він потрапив під американські санкції.
"Русская служба ВВС" уточнила, що куратором Бутіної був колишній російський сенатор Олександр Торшин. Також вона контактувала із представниками російської розвідки та мільярдером, близьким до Кремля.
За інформацією The Washington Post, Бутіна налагоджувала довірчі взаємини зі членами Національної стрілецької асоціації США (NRA) та інших консервативних організацій, щоб просувати інтереси РФ.

The New York Times писала, що в росіянки був роман з американським юристом-республіканцем 56-річним Еріксоном, через якого вона контактувала з іншими політиками. Незважаючи на цей роман, Бутіна нібито пропонувала не вказаній слідством особі секс в обмін на посаду в одній з американських організацій.

17 липня росіянку звинуватили в змові та діяльності на користь іноземної держави без реєстрації. Суд відмовився відпускати її під заставу.

Посольство РФ у США повідомило, що Бутіній загрожує тюремне ув'язнення строком до 15 років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...