Сезон грипу в Україні почнеться раніше, - медики

​Цьогоріч епідемія  може початися на кілька тижнів раніше, ніж торік.

Про це розповіла завідувачка «Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій» Міністерства охорони здоров'я Тетяна Діхановська, передають Патріоти України.

Згідно з прогнозом медиків, в епідемічному сезоні 2017-18 років хворих на грип буде на 14% більше, ніж в минулому. Цей прогноз склався на основі аналізу минулих років.

«Це ґрунтується на даних наших регіонів, які щомісяця проводять аналіз стану імунітету здорових осіб. Потім ми аналізуємо захворюваність і враховуємо, які штами будуть циркулювати, їх ознаки, і даємо прогноз. Але необов'язково, що саме так і станеться », - розповіла вона.

Діхановська розповіла, що в значній мірі кількість хворих на грип буде залежати від природних умов і міграційних процесів. Однак медустанови повинні передбачити лікувальні засоби, дезинфікуючі засоби, розгортання ліжкового фонду на 14% більше.

Тим часом, прогнозує експерт, сезон грипу в цьому році в Україні може початися набагато раніше. Його пік може припасти навіть на кінець осені.

«Протягом останніх двох років сезон грипу у нас зміщувався на два тижні вперед. Зазвичай пік захворюваності припадає на кінець січня-початок лютого. Однак в позаминулому сезоні це був кінець грудня. У минулому сезоні це було вже початок грудня. Тобто певні обставини на земній кулі сприяють тому, що два роки поспіль сезон грипу починався раніше на два тижні», - говорить глава «Українського центру грипу».

Пояснити, чому так відбувається, медики не можуть. Над цим питанням працюють експерти Європейського бюро ВООЗ.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про перегрупування (переміщення) військ противника... - Машовець

четвер, 2 травень 2024, 4:15

1. Спочату про перегрупування (переміщення) військ противника... . Джерело

Оце уявлення Кулеби еталонної українки? У соцмережах захейтили створений МЗС цифровий аватар Вікторію за типово негроїдні риси

четвер, 2 травень 2024, 0:55

Модель, що слугувала прототипом аватара обурена расистськими, як на її думку, випадами. Критики ж творіння МЗС обурені, що державне відомство геть відкинуло красу притаманну співвітчизницям, згідно загальноприйнятій самоідентифікації. Соцмережами прон...