"Шах і мат вам - Мінстець, Мінкульт і Міносвіти!": Репертуар українських караоке вражає своєю "патріотичністю", - блогер

Чийсь незміцнілий розум завітає до найближчого караоке-бару, розгорне список пісень, аби обрати близьке до душі – а йому там раз – і урок патріотичного виховання – «Гимн России».

Про це пише на своїй сторінці у Facebook Ольга Кирилюк, передають Патріоти України.

"Чи давно ви переглядали список пісень у караоке-барах України?

«А що там дивитися?» – запитаєте ви. І раніше я б вас точно підтримала. Але на днях побувала в одному закладі міста Хмельницького і після перегляду репертуару караоке впала в шок.

Мало того, що, мабуть, 99% пісень російською мовою, а українських такий мізер, що доводиться буквально вишукувати їх по крихті, мало того, що з першої ж сторінки вас зустрічають пісні Кобзона, який публічно підтримав політику Путіна, радів «поверненню» Криму в «родную гавань», а нині цілується в зуби з головними терористами ОРДЛО (за що йому й заборонили в’їзд в Україну)… справжній жах не тільки і навіть не стільки в цьому - а в тому, що в списку є «Гимн России» і «Гимн СССР» в категорії .. УВАГА… барабанний дріб… «ПАТРИОТИЧЕСКИЕ песни»!!! Вон ано чьо, Міхалич!

Шах і мат вам – Мінстець, Мінкульт і Міносвіти!!! Бо проводьте ви хоч щодня патріотичні флеш-моби, тягайте Вакарчука по всіх концертних майданчиках України, розказуйте про крутість слова Ліни Костенко, а от чийсь незміцнілий розум завітає до найближчого караоке-бару, розгорне список пісень, аби обрати близьке до душі – а йому там раз – і урок патріотичного виховання – «Гимн России». Подумаєш, усього-на-всього 10 тисяч убитих українців, які загинули від російських куль, подумаєш – тисячі інвалідів і сиріт. Фігня! Б’є – значить любить.

Звісно, я покликала адміністратора. Її відповідь була феноменальна: «Я – аполітична!» Панятна? І от як ти їм доведеш, що коли в країні всі аполітичні, то потім по цій землі ворожі танки їздять?! На питання, як вони взагалі додумалися таке вліпити в список, вона теж відповіла туманно: «Цей список ішов разом з обладнанням для караоке».

Уявлення не маю, як формується список пісень для караоке, але можу зробити тільки один висновок: поки ми жуємо соплі, ворог накладає свої маркери скрізь і мітить територію навіть у таких місцях. А що - прийде якась «заблудша» душа та під пивко чи водочку й згадає, як гарно було в СССР, от точно, як бабушка розказувала. І пісню затягне, сльози аж по сорочці течуть, а потім так артистично в груди себе вдарить і подумає – який же класний всьо-такі Вова Путін і які ж ненависні йому ці бандерівці-укропи.

Припускаю, що вини закладу в цьому нема, що вони просто реально не заглядали у той список, тому й не додивилися. Їхня вина типова – байдужість і пофігізм. Бо у цій війні вони аполітичні (!) Чесно, не очікувала почути таке у Хмельницькому!

На питання, чому так мало українських пісень у списку, отримала теж цікаву відповідь: «Тому що закинути одну пісню у список – це 20 євро, тому ми кидаємо тільки те, що користується попитом!»
А як же той попит буде, якщо ви українських пісень навіть не пропонуєте? Той мізер, який є, доводиться вишукувати, як тому Камбербетчу, і то тільки тому, що в мене таке терпіння і така мета!

Не була б я собою, якби не вирішила тут же провести експеримент. До цього моменту в залі чулася виключно російська попса і шансон. Жодна з компаній навіть не натякала на готовність співати щось українське. Тому ми замовили Скрябіна «Старі фотографії». А потім «Я не здамся без бою..», і «Сам собі країна», і навіть «Піккардійську терцію». І цього було досить, аби зовсім скоро усі компанії почали замовляти українські пісні. БАГАТО УКРАЇНСЬКИХ ПІСЕНЬ! Більше не було російської попси і шансону. Пара російських рокових композицій все ж проскочила. Але тільки пара, і справді красивих.

Як бачимо, пропозиція все-таки в багатьох випадках породжує попит. Тому не варто кричати про «нєт кантента» і «нєт нармальних пєсєн». Усе є! А якби ще відвідувачів на першій сторінці списку зустрічав не Кобзон, а Кузьма Скрябін – то вони б і співали його одразу, без мого прикладу.

Звісно, я зробила запис у книзі скарг, і сподіваюся, що адміністрація це врахує. А також сподіваюся, що адміністрації усіх караоке-барів надалі переглянуть списки своїх пісень. І самі стануть пропагувати українську пісню й українську культуру.

ПС. До речі, «Гімн України» скромненько перебував у банальній категорії «Гимны», самотньо затесавшись між піснями «Ехо любві» та «Двух дарог пєрєсєчєньє». Ми його ледве знайшли."

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...