Ще пошкодують: Втрати Росії через Україну обчислюються трильйоном доларів, - фінансист з РФ

Незаконні анексія і окупація Криму представляють собою тяжкі міжнародні, антиконституційні, державні, посадові і кримінальні злочини, і це є юридично твердим ґрунтом для різного роду міжнародних судових процесів.

Гаазький трибунал. Ілюстрація:uapress.info

Українська сторона направила Росії офіційне повідомлення про інвестиційну суперечку в зв'язку з незаконним захопленням активів НАК "Нафтогаз" в Криму. Якщо Україна почне оскаржувати захоплення Росією своїх активів в Криму в судовому порядку, то зможе відсудити у окупантів десятки мільярдів доларів. Чи досягне Київ своїх цілей і що для цього потрібно зробити, розповів Апострофу російський фінансист Слава Рабінович, передають Патріоти України.

"Такі позови треба було подавати давно, і не окремі, точкові, а масові. Думаю, що український уряд зобов'язаний оголосити державну програму допомоги в подачі таких позовів від українських фізичних і юридичних осіб. І не тільки оголосити, але і запустити загальнонаціональну "маркетингову" і просвітницьку кампанію, з залученням основних каналів українського телебачення, щоб окремі громадяни і компанії знали, куди їм треба звертатися за такою підтримкою." - пояснює експерт.

"Упевнений, що європейські та американські міжурядові організації, які співпрацюють з Україною, підтримають таку програму і можуть надати свою допомогу і експертну підтримку.

Реакція офіційної Москви в цьому процесі взагалі ніяк не важлива. Або не повинна бути важливою для України. Україна повинна навчитися жити без путінської Росії і взагалі ніяк не реагувати на її "реакцію", поки Росія сама залишається країною, окупованою путінським ОЗУ" - продовжив він.

"Перспективи таких позовів дуже хороші в довгостроковій перспективі. Незаконні анексія і окупація Криму представляють собою тяжкі міжнародні, антиконституційні, державні, посадові і кримінальні злочини, і це є юридично твердим ґрунтом для різного роду міжнародних судових процесів.

Фінансові та інші наслідки для Росії вже обчислюються сотнями мільярдів доларів, якщо не трильйоном, тільки лише за неповних два роки (я маю на увазі прямі і всі непрямі втрати). А позови додадуть ще десятки або сотні мільярдів доларів." - розмірковує фінансист.

"За ці гроші Росія могла б придбати тисячі островів по всьому світу. Або оновити свою власну розвалену інфраструктуру, побудувати нові і відремонтувати старі дороги, провести газ і каналізацію десяткам мільйонів своїх власних громадян, які досі живуть за субстандартами XIX століття." - підсумував Рабінович.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Фактично, "філософ" Дугін у бесіді з Такером Карлсоном визнав, що цінності Росії липові, - Марина Данилюк-Ярмолаєва

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:15

"Популярний телетрампіст Такер Карлсон продовжує годувати свого глядача трешем із Росії. Путін, Дуров та Дугін. Кого наступного покажуть американським ультраправим в надії переконати, що є якийсь унікальний російський стиль життя? Де можна вбивати, ґва...