"Що має робити Україна у відповідь на претензії угорців? Ігнорувати їхню думку. Чому українці мають йти на такі великі поступки?" - Юрій Винничук

Дивно, що угорці вимагають від нас толерантності до своїх співвітчизників, які у нас живуть, а самі не дотримуються такої ж толерантності до українців, котрі мешкають на території Угорщини.

Юрій Винничук. Фото:Львівський портал

"Глава МЗС Угорщини Петер Сіярто заявив, що Будапешт блокуватиме подальше зближення України та ЄС в рамках програми Східне партнерство через український освітній закон. Таке рішення є відповіддю на підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про освіту"". Про це пише у своєму Facebook український письменник Юрій Винничук, передають Патріоти України, продовжуючи:

Я би на місці Порошенка поцікавився в угорців, яка доля українських сіл в Угорщині? Вони ж позникали зовсім. Спершу угорці примусово перевели всі школи на угорську мову навчання і вийшло так, що українців в Угорщині фактично нема. Вони то є, але не відображаються в офіційній статистиці.

Тому дивно, що угорці вимагають від нас толерантності до своїх співвітчизників, які у нас живуть, а самі не дотримуються такої ж толерантності до українців, котрі мешкають на території Угорщини. Працюють там або вчаться. Тому я не розумію, чому українці мають йти на такі великі поступки?

Ясно, що в Угорщині зараз проросійська влада. Їхній прем’єр Орбан постійно висловлюється проросійськими тезами. Наприклад, що Крим - це споконвічна російська територія і віддавати його ніхто не буде. Тому в Угорщини і така позиція щодо українського Закону про освіту, бо він не подобається Кремлю.

В той же час як і в самій Росії теж нема українських шкіл. Хоча до 33-го року вони були на Кубані, на Далекому сході, а в Башкирії українська школа була ще у радянський час. Їх вже давно нема, так само як і в Угорщині. Угорці мадяризували прикордонні села, де колись жили українці.

Що має робити Україна у відповідь на претензії угорців? Ігнорувати їхню думку. Вони ж нашу ігнорують стосовно Криму і Донбасу. Підтримки України у цих питання нема. Або ж просто розтлумачити їм наш Закон про освіту, бо мабуть, вони його не зрозуміли.

Насправді він нічого не порушує. І якщо подивитися результати ЗНО, то українську мову найгірше склали на Закарпатті. А чому? Бо не вчать.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Окупанти почали масово захищати критично важливі об’єкти антидроновими сітками та решітками. У Forbes оцінили ефективність таких заходів від ударів з повітря

понеділок, 29 квітень 2024, 9:40

Окупанти почали застосувати кілька низькотехнологічних нетрадиційних методів протидії українським БпЛА. З цього приводу Forbes наводить експертні висновки доцента кафедри системної інженерії Військової академії США Міттал Вікрам. "Російська оборонно-пр...

Російські загарбники захопили ще один населений пункт на Донеччині, - DeepState (карти)

понеділок, 29 квітень 2024, 9:32

Російські війська захопили Новомихайлівку Донецької області, а також просунулися до Нетайлового, біля Новоолександрівки. Сили оборони, своєю чергою, звільнили острів Нестрига в дельті Дніпра, що розташований на правобережжі та тривалий час залишався сі...