Щоб боялися: В Україні вперше винесли вирок по контрабанді військовому

Більшість громадян навіть приблизно не уявляють собі наскільки контрабанда в зоні АТО є масовим явищем і скільки різних орденоносців в цьому задіяні.

Ілюстрація:strana.in.ua

"Приблизно рік назад я вперше близько зіштовхнувся з таким поняттям як "контрабанда в АТО"." Про це пише у своєму Facebook Rodion Shovkoshytnyi, зазначають Патріоти України.

Мене звели з людиною, яка хотіла придати розголосу ситуації. Якось його бійці зупинили колону з фур, яку протягували бійці 28-ї бригади. Коли їх відмовилися пропускати - майже одразу конфлікт примчався розрулювати комбріг. Особисто. Хоча й марно.

Командир тих хлопців, що не пустили написав рапорт. Його "загубили". Писав він рапорта і на наступні випадки. І на обстріл їх позицій з тилу. Теж "губилися" всі.

Та офіцер готовий був говорити. Ми вирішили отримати фото-відео докази. Спланували все, я знайшов необхідне обладнання. Ми мали зробити засідку і все красиво зафільмувати. Але вже коли все було готово, там поруч сталося вбивство СБУ-шника, і плани накрилися. А згодом і саму людину прибрали звідти.

Втім, ми ситуацію не облишили і вже в Києві я звів офіцера з Георгієм Тука, який в свою чергу підключив військову прокуратуру. Ті люди, які тягли контрабас відомі. Це лише юридичні нюанси: як притягти їх до відповідальності.

От і вчора один з комбатів 28 бригади отримав термін. Він не є фігурантом вищезазначеного випадку, та це лише говорить про масовість у рамках бригади. Термін він отримав окрім всього іншого - і за контрабанду. Йому ніби пропонували піти на угоду, але він не здав свого комбріга.

Шкода, що поняття честі офіцера у цього військовослужбовця трохи зрослося з понятіями пацанськими.

Якщо не помиляюся, то це перший вирок по контрабанді. З чим вітаю всіх причетних. Вітаю і тих, кому не все одно, що за військовослужбовці, повернувшись з війни, будуть обиратися на керівні посади та йти працювати у різні гілки влади своїх н/п.

І ще. Мені дійсно дуже шкода деяких волонтерок, які фанатично вибілють своїх кумирів, сплутавши особисті стосунки і почуття з допомогою народними грошима тим, хто цього дійсно потребує (Є ще ті, що роблять це свідомо і з розрахунку. Таких не шкода).

На жаль, сторонній громадянин навіть приблизно не уявляє собі наскільки це явище масове, і скільки різних орденоносців в цьому задіяні. Та як відомо: все таємне рано чи пізно стає явним. Питання часу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

П’ять квартир у Києві, Tesla і Mersedes: Нардепа-"слугу" підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн грн, - джерело

четвер, 2 травень 2024, 14:01

Чинному народному депутату України повідомили про підозру у незаконному збагаченні на 11 млн грн. Йому загрожує до десяти років позбавлення волі. Про це повідомляє пресцентр Національного антикорупційного бюро у четвер, 2 травня, передають Патріоти Укр...

Поранено десятки окупантів: Нові подробиці щодо збитків РФ внаслідок удару ракетами ATACMS по Криму, - соцмережі

четвер, 2 травень 2024, 13:43

У четвер, 2 травня, проєкт ВЧК-ОГПУ з посиланням на дані ЗС РФ, розкрив збитки Росії після удару ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по Криму 30 квітня. Про це йдеться у дописі ВЧК-ОГПУ у Telegram, передають Патріоти України. Зазначається, що загалом, за ...