Щодо прольоту безпілотника над арсеналом в Балаклії буде призначено ще одну експертизу, - Бутусов

Третя експертиза повинна буде звірити між собою дані військових і цивільних радарів.

Вибухи в Балаклії. Фото:Еспресо.TV

За обставинами прольоту літального апарату над арсеналом в Балаклії буде призначено ще одну експертизу. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов, передають Патріоти України.

Крім того, експеримент військових про неможливість прольоту безпілотника над Балаклією 23 березня співробітники "Украероруху" однозначно спростовують. "Тобто два висновки суперечать один одному. Цивільні локатори зафіксували в ту ніч зарубки на екрані радара, і більш того - відразу ж передали цю інформацію в війська ППО", - йдеться в його повідомленні. За словами Бутусова, тепер буде проведена третя експертиза, яка звірить між собою дані військових і цивільних радарів. Крім того, одночасно буде дана оцінка діям трьох радіотехнічних рот ППО в цьому регіоні, справності техніки та порядку несення служби.

Журналіст назвав версії, які розглядає слідство: 1. Комбінована диверсія із застосуванням авіанавідників і ударних безпілотників дальньої дії. 2. Диверсія - закладка на самій базі, проникнення диверсантів або вербування персоналу. 3. Навмисний підрив боєприпасів з метою приховування ймовірних розкрадань.

Також в ході розслідування вивчаються дії керівництва ЗСУ щодо виконання рішень про посилення безпеки арсеналів, прийнятих керівництвом країни після вибухів складу в Сватовому і першої атаки безпілотників на Балаклію в 2015-му.

"Обставини того, що сталося вимагають самого серйозного вивчення, оскільки розкривається комплекс системних проблем в забезпеченні безпеки діючих арсеналів і баз. Є всі підстави побоюватися нових підривів" - наголосив журналіст.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть, - журналіст Асєєв

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:04

"Те саме з "бути героєм" у нашій країні. Христа спочатку розіп'яли, а потім стали іконки ліпити. А в Україні рівно навпаки: спочатку зроблять ікону, а потім із задоволенням розіпнуть. Тож якщо вже вирішите долучитися до ЗСУ, шукайте мотивацію не в сусп...

"Дискусія була дещо гарячою": Міністерку закордонних справ Німеччини помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:44

У четвер, 25 квітня, главу МЗС Німеччини Анналену Бербок помітили під час секретної зустрічі з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, вони просиділи у ресторані готелю Telegraphenamt у Берліні майже три години. Про це повідомляє Bild, передають Патріоти Ук...