Шкільний скандал: Як донька боролася з батьками-сепаратистами

У Слов'янській гімназії (вул. Драгоманова, 10-в) у Києві розгорівся скандал між батьками після того, як у школі запропонували їм при можливості допомогти речами і ліками воїнам АТО. А тепер продовження історї.

Тетяна Попова з дочкою

Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написала мешканка Києва Тетяна Попова, яка опублікувала скріни із листування батьків у Viber.

"Почалося все з повідомлення класного керівника про збір допомоги для АТОшників у школі", - повідомила Попова.

Як видно зі скрінів, згодом між батьками дітей з 5 класу розгорілася суперечка.

Одна з мам, Світлана, наполегливо висловлювала свої сепаратистські погляди.

"Мені і моїй родині ніколи і нічим не загрожували мої співвітчизники з Донбасу. Калічать їхні (дітей. - Ред.) душі тим, що зараз відбувається - змушувати малювати малюнки атошникам або збирати їм милостиню - це абсолютно неприйнятно", - наголосила Світлана.

Жінку із сепаратистськими поглядами у листуванні батьків підтримав її чоловік Вадим.

"Ніхто не сміє примушувати мою дитину писати листи людям в армії, які прасують мирне населення Донбасу", - написав чоловік.

Варто зазначити, що Тетяну, яка спробувала заперечити Світлані, яка написала, що українські воїни - не захисники, ніхто з батьків не підтримав.

А класний керівник, яка розмістила оголошення про допомогу АТОшникам, написала: "Не думала, що звернення викличе бурю емоцій. Вважаю, що не варто використовувати цю групу для з'ясування відносин. Я не хочу, щоб через переконання батьків завтра довелося розбороняти дітей".

У результаті обох жінок адміністратор видалив з групи.

Тетяна написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook, що планує поспілкуватися з керівництвом школи і СБУ.

За словами жінки, її обурило те, що "батьки не усвідомлюють важливості цієї теми (війни на Донбасі. - Ред.), і відносять її до тих, які не варто зачіпати в обговоренні".

"Як захистити свою дитину від впливу людей, які вголос і не соромлячись називають наших військових вбивцями?" - наголосилаТетяна.

Столичний журналіст Віталій Гайдукевич підтримав позицію Попової.

"Київ. Третій рік війни. Слов'янська гімназія. Побутовий сепаратизм. Як на рівні батьків одного класу - масовий побутової сепаратизм", - наголосив Гайдукевич.

Він звернув увагу міністра освіти і Служби безпеки на цей випадок.

"Що робити школі з такими батьками? Ліліє Гриневич, вам буде цікаво почитати. Що робити, Службо безпеки України? Те, що в головах величезної кількості дорослих у центрі столиці воюючої країни - "Москва", а не Україна... Це повний провал гуманітарної політики та інформаційної також. І тут ще хтось роздумує, чи треба масштабна українізація ", - написав Гайдукевич.

Служба безпеки України не відреагувала на звернення киянки Тетяни Попової про конфлікт із батьками в 5-му класі, який виник після прохання школи допомогти речами і ліками воїнам АТО.

Про це вона розповіла в інтерв'ю "People In".

"Я послала СБУ посилання на свій публічний пост про цю ситуацію на моїй сторінці у Facebook. На жаль, ніякої від них реакції я не маю", - розповіла киянка.

За словами Попової, ця історія досі не пройшла.

"Зборів батьківських ще не було. Але пані намагалася вимагати у мене вибачень у вайберівській групі. Але допомогу військовим зібрали. На цей раз повних два мікроавтобуси зібрали!" - повідомила киянка.

Також вона стверджує, що в Україні панує російськомовна українофобія: "Дивно у нас склалося, що українці в Україні дискриміновані за мовною ознакою. Якесь збочення, як на мене. І, на жаль, поки буде панувати в нашій країні ця російськомовна українофобія, доти буде нам небезпека від сусіда".

Попова розповіла, як потрібно боротися з побутовим сепаратизмом.

"У першу чергу, люди не повинні замовчувати цю тему і не боятися давати відсіч подібним мамам Світланам на своєму рівні. Також дуже потрібна законодавча база від наших чиновників для адекватного покарання за подібну поведінку - від адміністративного до вилучення українського громадянства. До речі міг би бути досвід прибалтійських країн, де є так звані паспорти негромадян. Ці негромадяни не мають виборчого права, не мають дозволу на роботу, не мають ніяких пільг від держави", - говорить вона.

Тетяна Попова з дочкою

Вона впевнена, що у війні проти агресії Росії є і її внесок.

"По-перше, я впевнена в тому, що тема, яку я торкнулася, дуже важлива і про це не потрібно боятися голосно говорити. По-друге, я змогла вистояти в цій ситуації завдяки величезній підтримці моєї сім'ї, моїх реальних і віртуальних "старих" друзів, завдяки підтримці абсолютно незнайомих мені до того, але таких близьких за світоглядом і життєвою позицією нових друзів, які писали мені в особисті і листів цих було дуже багато, тому дякую від щирого серця! По-третє, я дізналася що є люди, які потрапили в ще гірші історії і вони дійсно потребують нашої з вами підтримки!" - підсумувала жінка.

Джерело


Опублікував: Evora
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача - Бутусов

п’ятниця, 3 травень 2024, 16:38

Ситуація на фронті гостро критична, і усім очевидно, що основна проблема, яка заважає досягнути перемоги у війні - безвідповідальність та некомпетентність Ставки Верховного головнокомандувача. Ми вміємо створювати інноваційні рішення на полі бою, ал...