"Шокінці" показали свою силу: Політолог пояснив, чому Луценка не пускають в ГПУ

Нинішня прокуратура є більш впливовою, ніж деякі політичні партії. Йде прокурорський спротив реформуванню.

Юрій Луценко. Фото: politrada.com.

Прокурорське середовище чинить спротив Юрію Луценку в бажанні очолити ГПУ. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, передають Патріоти України.

"Луценко не відмовляється очолити Генпрокуратуру взагалі. Це відмова її очолювати у ситуації, яка склалася зараз. Замість закону Алексєєва-Князевича, з'явився раптом закон від прокурорського лобі. Це законопроект Развадовського і Паламарчука. Теж депутатів від БПП. Але ця фракція така строката, що там може з'явитись лобі кого завгодно", - сказав політолог.

За словами експерта, Луценко вказав "на дуже серйозну проблему". "Починають діяти зміни до закону про прокуратуру. Коли почне діяти прокурорське самоврядування. І реформа видається якась дивна. Фактично у прокуратурі пануватиме кругова порука. Прокурорські начальники вирішуватимуть всі кадрові питання. Президент і Верховна Рада втратять вплив на відомство. Нібито це незалежність прокуратури. Але така кругова порука означає, що ГПУ буде поза законом. А це унеможливить її подальше реформування", - пояснив він.

На думку політолога, зараз прокуратура "консервується". "Дехто думав — з'явиться Луценко, буде залежним від президента прокурором. Набагато серйозніша і небезпечна проблема для суспільства — консервація ГПУ. Тому треба відтермінувати зміни, коли прокуратура буде мати власне самоврядування", - додав Фесенко.

За словами експерта, внутрішня система відомства продемонструвала спротив. "У нас прокуратура є більш впливовою, ніж деякі політичні партії. Йде прокурорський спротив реформуванню", - зауважив Фесенко.

Однак політолог не виключає, що Луценко має бажання очолити ГПУ. "Ті, хто виступав проти обрання Луценка, врешті-решт спрацювали на інтереси команди Шокіна. Так при владі залишаться його люди", - резюмував експерт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Повернувся з України "у відпустку": У Крокус Сіті Холі вбили полковника ГРУ

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:00

Полковник ГРУ Тимур Мясников, який нещодавно повернувся з війни Росії проти України, помер від поранень, отриманих внаслідок стрілянини у підмосковному концертному залі Крокус Сіті Хол. Про це повідомляє видання "Медиазона", передають Патріоти України....

Польща пробила дно! Ракеті РФ дозволили поцілити в Україну. Нова заява сусідів просто здивувала, - Снєгирьов

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:15

Варшава заявила, що 24 березня сталося порушення повітряного простору Польщі однією з ракет, запущених Росією. За даними польських військових, об’єкт увійшов у польський простір поблизу Осердова (Люблінське воєводство) і пробув там 39 секунд. Це вже не...