"Шукає своє місце під сонцем" - дипломат пояснив мотиви дрейфування Туреччини в сторону РФ

Європейцям і американцям варто знайти спосіб повернути Туреччину в сторону європейської та євроатлантичної інтеграції.

Ілюстрація:Радіо Свобода

Якщо США не вдасться знайти взаєморозуміння з Туреччиною, активізується дрейф Анкари в сторону Росії. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив дипломат, голова правління ГО "Європейський Рух України" Вадим Трюхан, передають Патріоти України.

"В останні місяці звучали досить жорсткі заяви з вуст деяких західних політиків щодо Туреччини. Європейці не змогли знайти правильну формулу поведінки з президентом Реджепом Тайіп Ердоганом після невдалого військового перевороту. І своїми заявами стали відштовхувати від себе Анкару", - зазначив Трюхан.

За його словами, саме тому Туреччина "шукає своє місце під сонцем".

"Будучи потужним регіональним гравцем, вона стала шукати інший спосіб свого позиціонування. Вакуум в стосунках з європейцями і частково зі Штатами стала заповнювати Росія. Якщо Заходу, в першу чергу США, не вдасться знайти взаєморозуміння з Туреччиною, будемо спостерігатися прискорений дрейф в сторону РФ. Навіть з ймовірністю виходу на якісь більш серйозні домовленості союзного типу", - вважає дипломат.

Він підкреслив, що Україні варто стримано відреагувати на заяву міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу про те, що Анкара не підтримує санкції ЄС проти Росії за анексію Криму.

"З цієї заяви, яка, думаю, була "пробним каменем", потрібно зробити висновки всім. Україні потрібно проявити дипломатичну мудрість. А європейцям і американцям - знайти спосіб повернути Туреччину в сторону європейської та євроатлантичної інтеграції", - підсумував Трюхан.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Про вороже угрупування військ "Север"... - Костянтин Машовець

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:14

На рахунок " гіпотетичного прориву противника у Харків" . Сьогодні, поговоремо про РОЗПОДІЛ тих сил й засобів УВ "Север", які - або вже є у розпорядженні його командування, або надійдуть туди протягом найближчого часу... Як відомо, війська (сили) цьог...

Російські спецпризначенці самі забезпечили зброєю вбивць своїх співгромадян: Нападники на "Крокус Сіті Хол" стріляли по публіці із новітніх автоматів, - ЗМІ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:15

Нападники на підмосковний "Крокус Сіті Холл" стріляли по людях із нових штатних автоматів Збройних сил РФ. Про це йдеться у матеріалі видання "Важные истории". "Автомат АК-74, з якого нападники розстрілювали людей у «Крокусі» під Москвою, експортувався...