"Сєня, де гроші?": Економіст прокоментував цифри зі звіту Яценюка

Реструктуризацію боргу організував МВФ, зменшення збитковості "Нафтогазу" стало можливим за умови підвищення тарифів для громадян, а збільшення фінансування армії насправді стало можливим завдяки допомозі США.

Арсеній Яценюк. Фото: lichnost.org.ua.

"А тепер правда про гарні цифри усного (чомусь) звіту прем'єр-міністра. Про "неймовірне" зростання доходів бюджету на 40% як державного, так і місцевих – насправді це результат суто "інфляційного ефекту" при інфляції 42%, тобто реально ще й недобір на 2%, при цьому соцвиплати збільшено лише на 13%. Виникає запитання: де гроші з різниці у 27% збільшення бюджету?" - написав Андрій Новак на своїй сторінці у "Фейсбук", передають Патріоти України.

Про "небачене" збільшення фінансування армії до 100 млрд грн. – насправді зроблено завдяки прямій фінансовій допомозі США на озброєння України у 300 млн. дол. + "воєнний податок", який сплачують платники податків;

Про "визначну" реформу в енергетиці і зменшення збитковості "Нафтогазу України" – насправді монополісти всі залишились, а зменшення збитковості зроблено винятково за рахунок зростання тарифів для населення у чотири (!) рази, а механізм субсидій є схемою перерахунку через 5 мільйонів домогосподарств-одержувачів субсидій коштів з бюджету до монополістів, тобто олігархам, яких прем'єр так "злісно" поборов.

Про "фантастичне" зменшення державного боргу з 73 до 66 млрд доларів – зроблено на вимогу МВФ про рестуктуризацію і списання, і самим же МВФ оргаізоване і забезпечене.

Про "зростання" економіки у III кварталі на 0,7% "вперше" після 4 років падіння – в III кварталі кожного Божого року відбувається невеликий сплеск росту, бо в цей час аграрії продають цьогорічний урожай, а насправді річне падіння ВВП України в 2015 році складе біля 8%.

У підсумку виникає просте запитання – якщо доходи бюджету зросли на 40%, а соцвиплати лише на 13%, якщо зменшено держаний борг і відповідні боргові платежі з бюджету, якщо золотовалютні резерви НБУ зросли на 7 млрд доларів, а загальну фінансову допомогу Україна, за словами Байдена, отримала на 25 млрд доларів, то, пане прем'єр-міністре, – де всі ці різниці, де всі гроші?

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Військовий експерт Мусієнко закликав не розносити "зраду" щодо відходу ЗСУ від Очеретиного

неділя, 28 квітень 2024, 20:43

Збройні Сили України доволі вдало та успішно тримають оборону на Сході, попри те, що ворог переважає за чисельністю, кількості артилерії та авіації. російські війська ведуть наступ на Донецькому напрямку із 10 жовтня 2023 року, відколи розпочали масова...

Українські військові вибили окупантів і повернули позиції південніше Іванівського - офіцер ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 20:15

Українським військовим вдалося повернути позиції південніше населеного пункту Іванівське на Донеччині. Проте окупаційна армія РФ не припиняє штурми у спробах захопити Часів Яр. Про це в ефірі "Апостроф TV" розповів заступник командира батальйону 92-ї О...