У Сенаті США оприлюднили резолюцію про посилення допомоги Україні

Сенатори звернулися до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, зокрема щодо моніторингу ситуації на морі й берегової оборони.

70 американських сенаторів закликали надати додаткову підтримку Україні. Фото: pixabay.com.

У Сенаті США оприлюднили резолюцію, яка закликає до посилення оборонної допомоги Україні і підтримує скасування газопроводу "Північний потік – 2". Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє посольство України в США, передають Патріоти України.

"У документі, внесеному до порядку денного Конгресу поточного скликання групою у складі майже семи десятків сенаторів від Республіканської та Демократичної партій, законодавці наполегливо закликають президента США скористатися положеннями закону "Про бюджет США на 2018 рік на потреби національної оборони" для посилення потенціалу Збройних сил України та надати через відповідні програми Державного департаменту і Пентагону додаткову підтримку нашій державі у сфері безпеки, особливо з метою зміцнення морських можливостей України попереджувати та відбивати подальшу російську агресію", – ідеться в повідомленні.

У посольстві зазначили, що Сенат закликав президента США невідкладно провести спільну з американськими союзниками операцію для забезпечення свободи навігації у Чорному морі, щоб продемонструвати підтримку міжнародно визнаних кордонів, двосторонніх домовленостей і принципу безпечного проходження суднами Керченської протоки й Азовського моря.

Крім того, сенатори звернулися до НАТО із закликом посилити присутність і можливості Альянсу в Чорному морі, зокрема щодо моніторингу ситуації на морі й берегової оборони. "Окремо законодавці закликають союзників і партнерів у Європі відмовити кораблям російських військово-морських сил у заходженні в їхні порти для поповнення запасів та дозаправки. У документі наголошується на тому, що санкції проти РФ, які є безпосереднім наслідком дій влади цієї країни, залишатимуться чинними та посилюватимуться, доки російська поведінка належним чином не зміниться", – ідеться в повідомленні.

Сенатори вітають резолюцію Європейського парламенту від 12 грудня 2018 року, що засуджує російську агресію в Керченській протоці, і закликають до скасування "Північного потоку – 2" через загрозу, яку він становить енергетичній безпеці Європи.

Україна - не Ізраїль, Росія - не Іран: У Байдена виправдовуються, чому США не збиває БПЛА та ракети російських загарбників

вівторок, 16 квітень 2024, 7:31

США не збиватимуть російські ракети та БПЛА, як це було під час атаки Ірану по Ізраїлю. Про це під час брифінгу у понеділок, 15 квітня, заявив координатор Білого дому у сфері нацбезпеки Джон Кірбі. "Це різні конфлікти. Різний повітряний простір. Різна ...

Інтрига спікера Джонсона приречена: Білий дім не підтримає законопроєкт щодо допомоги виключно для Ізраїлю без України (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 7:22

Майклу Джонсону відмовляють у підтримці недоречної ініціативи навіть його однопартійці з Конгресу. Прессекретарка Білого дому також закликала Палату представників ухвалити законопроєкт про допомогу Ізраїлю, Україні та Тайваню на 95 мільярдів доларів СШ...