Сім конкурентів кави, що надають бадьорості

Продукти, які можуть стати альтернативою при кавоманії.

Фото: nv.ua

Нью-Йоркський дієтолог Кері Глассман назвала сім продуктів, які додають сил та енергії, розповідають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Кожному знайоме відчуття втоми і розбитості вранці навіть після повноцінного сну. На думку експерта, це безпосередньо пов'язано з харчуванням, тому отримати заряд бадьорості можна з допомогою деяких продуктів, які насичують організм вітамінами, мінералами і сприяють гарному травленню. Дієтолог пропонує додати в ранковий раціон наступні продукти:

1. Чорний шоколад

Як розповідає експерт, шоколад з вмістом какао не менше 80% - хороше джерело енергії. Завдяки великій кількості антиоксидантів і низькому вмісту цукру, чорний шоколад додає бадьорості і підвищує настрій. Щоб отримати максимальну користь від продукту, вистачить всього 2-3 шматочки.

2. Імбир

Ефірні олії, які містяться в імбирі, допомагають позбутися апатичності і млявості. Крім того, завдяки вітамінам і амінокислотам, імбир допомагає підвищити імунітет і покращити травлення.

3. Цитрусові

Завдяки високому вмісту вітаміну С і антиоксидантів, цитрусові зміцнюють нервову систему і заряджають організм енергією. Особливою користю відрізняються апельсини, лимони і грепфруты.

4. Мигдаль

Горіх багатий антиоксидантами і фосфором, завдяки чому він корисний для розумової діяльності і нервової системи. Крім того, він покращує сон і травлення.

5. Гарбузове насіння

Гарбузове насіння містить магній, залізо, кальцій, білок та інші вітаміни і мінерали, які в комплексі підвищують працездатність. Також, воно благотворно впливає на травлення і нервову систему.

6. Чорниця

Чорниця відома безліччю корисних властивостей. Одна з них - підвищення мозкової активності. Також, вона бореться із сонливістю, запамороченням і апатією.

7. Гранат

Фрукт містить кальцій, магній і калій, які відіграють важливу роль у хорошому фізичному і моральному самопочутті. Завдяки унікальному складу він наповнює енергією, підвищує опірність до інфекцій, збуджує апетит.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...

Народні прикмети на 24 квітня. Що українці готували Євсеїв день для збереження здоров'я

середа, 24 квітень 2024, 7:05

Православна церква України 24 квітня за новим стилем вшановує Саву Стратилата і з ним 70-ти воїнів, преподобного Саву Києво-Печерського та Єлизавету Чудотворницю, а також вшановує пам'ять великого мученика Євсевія Нікомідійського, що поклав життя зарад...