Слава Рабінович: "чорна діра" Криму висмокче з Росії трильйони доларів (відео)

Фінансист вважає, що Кремль ніколи не поверне Крим до складу України, оскільки росіянам мізки промили настільки, що його повернення буде розглядатися, як програш Кремля.

Слава Рабінович. Фото: скріншот

Анексія Криму призведе до кількох мільйонів доларів прямих і непрямих фінансових втрат для Росії, які будуть відчуватися населенням країни протягом десятиліть. Про це в прямому ефірі Обозревателя заявив російський блогер Слава Рабінович, повідомляють Патріоти України.

"Крим - це одна з найбільших "чорних дір" в історії пострадянської Росії, це одна з найбільших зон розпилу бюджетних коштів. Крим принесе збитки не просто на рівень більше того, що на ньому можна "заробити", а на величезні рівні. У кінцевому підсумку, ціна анексії Криму для Росії, як для держави, так і для приватного бізнесу, в сукупності, протягом декількох років перевищить один трильйон доларів в прямих і непрямих втратах", - сказав Рабінович.

Він пояснив, що більша частина цих втрат будуть непрямими, викликаними санкціями проти Росії та іншими обмеженнями, пов'язаними з порушенням міжнародних норм цією державою.

"Більшість цих збитків віднесені мною до непрямих втрат, до катастрофічного збільшення середньозваженої вартості капіталу для всіх російських компаній, це вже виразилося у закритті міжнародних фінансових ринків для Росії, в загальній інвестиційній токсичності, у втечі капіталу, в несформованих угодах, в руйнуванні фондового ринку, в руйнуванні всієї тієї фінансово-економічної інфраструктури, яка будувалася в Росії протягом останніх 20 років.

Ось ці збитки і загублені можливості обчислюються, я думаю, кількома трильйонами доларів, наслідки чого будуть гостро відчуватися Росією і російським населенням протягом десятиліть", - пояснив блогер.

При цьому він додав, що Кремль ніколи не поверне Крим до складу України, оскільки росіянам мізки промили настільки, що його повернення буде розглядатися, як програш Кремля.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Проблема, що зростає": Що довше Україна тягне з мобілізацією, то менш імовірним стає контрнаступ, - The Washington Post

неділя, 28 квітень 2024, 13:28

Довгоочікуване отримання допомоги від США допоможе Україні зупинити наступ Росії найближчими місяцями, але гостра нестача військ і перевага Москви у вогневій потужності означають, що Київ навряд чи зможе піти в наступ щонайменше до 2025 року. Про це пи...

Пропагандисти Кремля вигадали фейк про наркокур'єра для тероборонців із Харківщини

неділя, 28 квітень 2024, 12:59

У російських Telegram-каналах розповсюджують неправдиву інформацію про те, що у Харкові затримали наркокур'єра, який нібито постачав наркотики бійцям 113-ї окремої бригади територіальної оборони. Пропагандисти стверджують, що слідчі тривалий час намага...