"Сьогодні основа політики Путіна та основа його легітимності - це війна" - російський опозиціонер

Путін весь час говорить: "вони нас не слухають, вони нас не поважають, вони на нас не звертають уваги, але тепер і зараз почують". Це схоже на пацанів у дворі, які міряються силою, наголосив політик.

Путін. Фото:УНІАН

Основою політики російського президента Володимира Путіна є війна, але не з міркувань безпеки, а для обґрунтування своєї легітимності. Таку думку висловив російський опозиціонер Леонід Гозман, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Я боюся, що справжньою метою зовнішньої політики Путіна є не звичайні для цього речі - безпека, просування бізнесу або підвищення рівня життя - а, скоріше, психологічні та нематеріальні поняття: повага, любов, визнання, страх. Путін весь час говорить: "вони нас не слухають, вони нас не поважають, вони на нас не звертають уваги, але тепер і зараз почують". Це схоже на пацанів у дворі, які міряються силою. Сьогодні основа його політики, основа його легітимності - це війна", - говорить Гозман .

За словами політика, в 2012 році Путіну пропонували повернутися до влади за допомогою чесних виборів, але він відмовився.

"Зараз відмовився на вибори Навального допустити, який точно б його не переміг. Мені здається, він не хоче отримувати легітимність від народу. Якби це були чесні вибори, і він на них виграв, то легітимність у нього була б від людей. Цього він не хоче, якщо люди наділили його владою, вони можуть її і забрати.

Як це буває в будь-якій нормальній країні. Так було в Україні з Ющенком, наприклад. Путін же хоче бути начальником від Бога, а війна - дуже важлива і зручна річ. Він зміг дуже вдало мобілізувати населення, еліти і на цьому стоїть його легітимність. Саме тому він не може змінити цю політику, якщо він її змінює, він втрачає базу свого існування, базу своєї легітимності", - пояснює опозиціонер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Під Єкатеринбургом зростає база зберігання танків, - військовий аналітик

субота, 20 квітень 2024, 16:30

За поточних темпів військових втрат і нинішніх обсягів нового військового виробництва у Росії закінчаться всі танки приблизно за 2-2,5 року. Такі підрахунки зробив військовий оглядач Covert Cabal, передають Патріоти України. Аналітик зазначає, що з поч...

Росіяни вбивають українців "просто так", а Захід, як і раніше, говорить про необхідність "терміново виділити" Україні ППО, - Олександр Невзоров

субота, 20 квітень 2024, 16:05

"Рік тому ми всі з жахом дивилися на пса на ім'я Крим. Тоді сталася така сама історія", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України, та продовжує:. "Російськими бомбами було вбито цілу сім'ю, на р...