Соратники Яроша розсекретили назву його нового політичного руху

У назву руху включили прізвище його лідера, тому тепер створена сила називатиметься "Національний рух Дмитра Яроша".

Дмитро Ярош. Фото:news.bigmir.net

Соратники колишнього лідера "Правого сектора" розповіли про назву нового політичного руху, який очолить Дмитро Ярош. Відомо, що робочою назвою нового політичного руху Дмитра Яроша буде "Національний рух Дмитра Яроша". Про це інформує соратниця Яроша Олена Білозерська у своєму Facebook, зазначають Патріоти України.

"Назва - Національний рух Дмитра Яроша - поки що робоча. З часом вона може змінитися. Але рішення включити у назву нового руху прізвище нашого лідера - принципове, від цього ми не відмовимось.

"Організація вождистського типу"? Саме так. Кого це не влаштовує - швидко йдуть до інших структур або створюють свої.

Щоправда, поточне формулювання особисто мені подобається не дуже. Я пропонувала інше - коротке, з викликом і зі смаком: "Люди Яроша". І все.

Так, ми люди Яроша. Ми довіряємо своєму лідеру, з яким воювали пліч-о-пліч, якого бачили в бою і у щоденній допомозі побратимам, навіть у тих випадках, коли вони з власної ініціативи вплутувались у банальний кримінал і на допомогу навряд чи заслуговували. Сьогодні окремі з них сміють називати Яроша зрадником. Чи мають право казати про поняття, що стосуються честі, люди, що самі не мають ні честі, ні совісті?

Це рішення - включити прізвище Яроша у назву руху - не було одностайним. Нам довелося довго переконувати частину побратимів, які вважають, що потрібно орієнтуватись лише на ідею, а не на особу. З одним з них у мене була гаряча суперечка.

Я сказала, що якщо особа зрадить, розвалиться лише наша організація, а ідея житиме далі. Він обурився і сказав, що знає Яроша майже 30 років і знає, що на зраду він не здатний. "То в чому ж проблема?" - щиро здивувалась я.

Ідея не має ні вуст, ні вказівного пальця, щоб сказати: "Ось ти сповідуєш мене правильно, а ти ні". Єдині наші орієнтири - провідники минулого, але вони - це тільки ідея УССД, втілена у людях. Світ змінився, і якби Степан Бандера жив зараз - напевно можемо знати лише те, що він боровся б за УССД. Як саме боротися - йому довелося б вирішувати з нуля, як вирішуємо зараз ми. І хто з нас має рацію, а хто ні - розсудить тільки історія.

Тому - орієнтуємось на особу, якій довіряємо. Так, власне, роблять усі - довіряють або не довіряють саме особі, яка очолює і представляє структуру. Адже в програмі жодної політсили не написано: "Ми будемо торгувати Україною", там завжди пишуться різні привабливі речі.

Сам Дмитро Ярош дуже довго був проти свого імені у назві - по-перше, від скромності, по-друге, не хотів, щоб про нас казали - ось саме те, що деякі з вас вже зараз активно строчать у коментарях. Але нам вдалося його переконати." - написала Білозерська.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...