"Совок", який живе у кожному з нас, треба чітко фіксувати", - Орест Лютий

В Україні досі існує частина населення, яке живе минулим, Радянським Союзом. Саме вони заважають тому, щоб наша країна стала частиною Європи.

Орест Лютий. Фото: censoru.net.

Сьогодні українці як ніколи готові перейти до європейської моделі життя, тому що вони знають, чого коштує свобода, і як за неї боротися. Про це в інтерв’ю для Нового времени розповів Антін Мухарський, який виступає під сценічним псевдонімом Орест Лютий, передають Патріоти України.

За словами артиста, українці подіями на Майдані, прагненням до свободи дали зрозуміти, що бажають кращого, гідного життя. І не просто на словах, а діями. "Ми зараз більше європейці, ніж самі європейці. Знаєте, чому? Тому що ми розуміємо ціну свободи і те, що за неї треба боротися. Як свого часу Європа боролася. Я маю на увазі країни Варшавського договору, наприклад. Франція у 18 столітті, Німеччина у 19-20 столітті – які карколомні історичні події вони переживали. Так само і ми зараз боремося. Ми знаємо ціну свободи і демократії – ці слова тут не порожній звук. Це кров, якою на Інститутській, на Донбасі земля полита. І люди стояли, стоять і будуть стояти за свободу", - вважає Мухарський.

На його думку, в Україні досі існує частина населення, яке живе минулим, Радянським Союзом. Саме вони заважають тому, щоб наша країна стала частиною Європи. "У нас є великий шар біогумусу. Це люди не українські, не російські, а "совєцькі". Те, що відбулося - це була антисовєцька революція. Багато людей живуть і досі у стані "совка. Як їх законсервували у 70-х чи 80-х, так вони там і лишилися. У них до сих пір олімпійський мішка, Чебурашка - головний герой, булочка "по 3 копєйкі", газірована вода і ковбаса "по 2,20". Отакі вони є. Це інфанти. Вважати їх повноцінними людьми я не можу – це ті, хто застряг у минулому, люди з минулого", - заявив він.

Щоб побороти "совок", Антін радить долучатися до культурного, мистецького життя. І трохи почекати. "Згадуючи Біблію, коли Ісуса спитали, що робити з тими, хто не вірить у нього, він сказав: "Залиште їх ховати своїх покійників самих". Залиште їх у спокої. Не чіпайте. Вони мають самі піти. Нам треба дивитися уперед, а не обертатися назад і думати, як розбиратися із цими в’язаними беретами, з бабушками і дєдушками, які з портретами Сталіна ходять.

Ви багато звертаєте увагу на голубів, які вам сруть на голову? Ні. Що ти будеш бігати за ними і казати: "Голубь, ти нє прав! Ти дурак, ти нє імєєш права"? Воно - голуб. Воно - кицька, яка насрала на підвіконні. Ну що ти з цією кицькою зробиш? Не треба на них звертати увагу. "Совок", який живе у кожному з нас, треба чітко фіксувати. Єдине, як можна його подолати - долучатися до загальносвітового контексту літератури, мистецтва, дивитися на приклади вільного світу, надбання цивілізації", - підсумував артист.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...