Спеціально для війни з Україною: Бутусов розповів, як Росія модифікує свої танки (фото)

Напрямки модернізації Т-72Б3 виглядають обгрунтовано і збалансовано, і заслуговують на увагу і вивчення.

Росіяни вирішили модернізувати танки саме заради війни на Донбасі. Фото: соцмережі.

Росія перекинула на кордон з Україною частини, озброєні новою модифікацією танків Т-72Б3 зразка 2015-го року, з посиленим захистом за досвідом війни на Донбасі. Про це повідомив український журналіст Юрій Бутусов на своїй сторінці у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

За його словами, під час боїв з українськими войсками Т-72Б3 виявили високу вразливість до ручних протитанкових засобів, тому російське командування внесло зміни у Держоборонзамовлення. "І ось в 2016-2017-му російський "Уралвагонзавод"випустив 154 Т-72Б3 модернізованих за "українським варіантом".

Комплект модернізації включає три основні блоки:

1. Підвищення потужності двигуна і поліпшення керованості танка. Це включає: дизельний двигун, для підвищення рухливості - потужністю 1130 к.с., нова система управління мехвода.

2. Поліпшення системи управління вогнем і зв'язку. Це включає:

електронна система управління вогнем, включаючи нічний та денний приціл "Сосна-У", нова цифрова радіостанція Р-168-25У-2 з дальністю зв'язку до 30 км.

3. Поліпшення захищеності танка, в тому числі від мін і протитанкових засобів піхоти. Т-72 Б3 15-го року отримав:

а) бортові екрани корпусу.

б) додаткові модулі динамічного захисту типу "Релікт" (причому до складу штатного ЗІПу танка також закуплені модулі динамічного захисту для заміни в польових умовах)

в) гратчасті екрани для захисту двигуна

г) гратчасті екрани башти, що підвищують її стійкість до кумулятивних боєприпасів, які виконуються знімними, і встановлюються замість ящиків ЗІП башти у залежності від поставленого завдання.

д) посилення протимінної стійкості днища", - написав журналіст.

Він зазначив, що дана модернізація оптимізує Т-72Б3 саме до тих завдань, які виконуються в ході війни на Донбасі. Боротися з натовськими "Абрамс" і "Леопард" така машина на рівних не зможе - тому це танк саме для війни з Україною. "Змушений визнати, що напрямки модернізації Т-72Б3 виглядають обгрунтовано і збалансовано, і заслуговують на увагу і вивчення", - підсумував Бутусов.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Просто боляче дивитися на Донбас... Але ми наведемо там лад": Путін зробив чергову цинічну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 22:29

Володимир Путін заявив, що йому боляче дивитися на те, через що проходять жителі Донбасу. Цікаво це чути від людини, яка й віддавала накази бомбити міста Донбасу, знущалася з мирного населення, позбавивши будь-яких благ та прав, розорила промисловість ...

На окупованій Донеччині помітили черговий російський "цар-танк" (фото, відео)

четвер, 25 квітень 2024, 22:17

Російський "цар-танк" зафіксували на ТОТ Донецької області. Його завдання – виводити до позицій. Втім наші бійці завжди знайдуть спосіб, аби зруйнувати плани ворога. Про це пише журналіст Юрій Бутусов у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти Україн...