Сподіваючись на зміни: Білорусь у передчутті "кольорової революції"

Білоруси висловлюють у соцмережах свою підтримку вірменам.

Протести у Вірменії. ФФото:Facebook

Білоруси з захопленням, болем і тривогою стежили за подіями у Вірменії. Головний редактор сайту Charter97.org Наталія Радіна прокоментувала в Facebook перемогу вірменського народу в 11-денний акції проти прем'єр-міністра Сержа Саргсяна, зазначають Патріоти України.

"Счастлива вместе с армянами! Следила за их борьбой с восторгом, болью и тревогой. Очень боялась, что может повториться белорусский сценарий 2010 года. Но не прокатило. И дело не только в том, что режим мягче, менты не такие звери, а люди более решительные. Время другое. Все будет стремительно меняться и что-то мне подсказывает, что скоро похожие события могут произойти в Беларуси", – підкреслила вона.

Як відомо, у 2010 році ЦВК Білорусі незаконно оголосив «переможцем» президентських «виборів» диктатора Лукашенка. День голосування ознаменувався масовою акцією протесту, пригніченою силами міліції і внутрішніх військ.

9 квітня 2018 року Вірменія перейшла до парламентської форми правління. Армен Саркісян став першим президентом країни, обраним в парламенті. До цього глава держави в Вірменії обирався на всенародному голосуванні. З 2008-го до 2018 року президентом був Серж Саргсян.

16 квітня демонстранти почали акцію громадянської непокори проти прем'єрства Саргсяна, який також є головою правлячої партії Вірменії.

Лідер протестів Нікол Пашинян заявив 17 квітня про початок оксамитової революції. В цей день на спеціальному засіданні Національних зборів (парламенту) Вірменії Саргсяна обрали прем'єр-міністром.

18 квітня протестуючі проти його призначення прем'єром взяли в облогу його резиденцію на вулиці Баграмяна в Єревані, правоохоронці стали проводити масові затримання.

22 квітня правоохоронці затримали Пашиняна і ще двох депутатів Національних зборів. Євросоюз закликав владу країни звільнити затриманих учасників протесту, які не порушували закон.

23 квітня, Пашиняна і ще двох опозиційних депутатів Національних зборів звільнили. Саргсян заявив про відставку.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Українські військові - небезпечні": Росіяни вже намагаються використати інцидент з розстрілом патрульних на Вінниччині

субота, 20 квітень 2024, 13:54

Російські боти у мережі підігрівають дискусії про вбивство поліцейського на Вінниччині, намагаючись розколоти позицію українців та дискредитувати і ЗСУ, і поліцію. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, передають Пат...

Міноборони РФ плаче від люті: Українські дрони влаштували "веселу ніч" у восьми областях Росії, - джерело

субота, 20 квітень 2024, 13:29

Безпілотники в ніч на 20 квітня атакували енергетичні об’єкти на території Російської Федерації. За даними джерел УНІАН, це була спільна операція Служби безпеки України, Головного управління розвідки Міноборони та Сил спеціальних операцій ЗСУ, передаю...