Спостерігач місії ОБСЄ вітався з терористом, як з рідним: "Ми твердо стоятиме на позиції, щоб росіян взагалі не було в миротворчій місії ООН" - Геращенко

Віце-спікер ВР наголосила, що Україна дякує місії СММ ОБСЄ за їх важливу, непросту, небезпечну роботу, але, звичайно, ніколи не буде закривати очі на факти порушень етики і принципів незалежного спостереження.

Місія ОБСЄ на Донбасі. Ілюстрація:112.ua

Поведінку спостерігача Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ при спілкуванні з терористом з угруповання "ЛНР обговорять на мінських переговорах про врегулювання військового конфлікту на Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook написала представник України в Тристоронній контактній групі по Донбасу, віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передають Патріоти України.

"ОБСЄ виправдовується за свого спостерігача, який, як з рідними, вітався з бойовиками, мовляв, це просто помилка. Звичайно, це ніяка не помилка, а позиція цього спостерігача. На жаль, не дивує, тому що іноді і координатори ОБСЄ в мінських групах займають дивні позиції. Наприклад, координатор ОБСЄ в гуманітарній групі Тоні Фріш відмовився відвідати в Старобільському СІЗО росіянина Агєєва, заявивши, "що це було б політичне, а не гуманітарне відвідування", - зазначила вона.

"Хоча мені це більше схоже на відверте небажання бачити очевидні речі - РФ є стороною конфлікту і її військові воюють в Україні, а силові структури повністю контролюють ОРДЛО. Ми дякуємо місії СММ ОБСЄ за їх важливу, непросту, небезпечну роботу, але, звичайно, ніколи не будемо закривати очі на факти порушень етики і принципів незалежного спостереження", - додала Герашенко.

Представник України в ТКГ підкреслила, що українська сторона в Мінську зверне увагу на "необачного" спостерігача.

"Україна неодноразово звертала увагу на склад місії, наполягаючи на зменшенні там росіян. І ми твердо стоятиме на позиції, що росіян взагалі не може бути в миротворчій місії ООН", - пише Геращенко.

У коментарях до посту вона пояснила важливість врегулювання ситуації з представником СММ ОБСЄ.

"Це все ланки одного ланцюга. І якщо їм не вказувати на непристойність надто палких обіймів з бойовиками, то в моніторингу також буде все більше проломів ... Саме моніторинг СММ ОБСЄ лягає на стіл наших іноземних партнерів щодо дотримання режиму тиші в зоні конфлікту", - резюмувала вона.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...