США більше не хочуть загравати з РФ: "Заява Волкера чітко демонструє необхідність ліквідації "Л/ДНР" - Чорновіл

За словами екс-нардепа, одним з моментів Мінських домовленостей є те, що їх політична складова передбачає ліквідацію фейкових "органів влади" на окупованій території.

Курт Волкер. Фото:politeka.net

Заява спецпредставника Держдепартаменту США по Україні Курта Волкера про необхідність ліквідації "ДНР" і "ЛНР" демонструє, що будь-які варіанти додаткових поступок, на яких наполягала Москва, зараз не розглядаються. Про це Апострофу заявив політичний експерт Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За його словами, одним з моментів Мінських домовленостей є те, що їх політична складова передбачає ліквідацію фейкових "органів влади".

"Тобто Україна готова визнати певні комунальні структури, структури, пов'язані з життєзабезпеченням, але будь-які інші органи на кшталт "ради" ЛНР-ДНР і тому подібні, не можуть розглядатися як структури, які можуть продовжувати своє існування", - уточнив він.

Чорновіл додав, що своєю заявою Волкер констатував по суті два моменти: реальний стан речей, який відображений в домовленостях, і те, що США вже не хочуть загравати з РФ, їм набридла вся ця тяганина.

У свою чергу, політолог Кирило Сазонов нагадав, що формально цих "республік" ніколи і не існувало.

"Саме тому під Мінськими угодами з їх боку стоять підписи людей, які відомі, але формально ніким не є. Але Росія, звичайно ж, зацікавлена, щоб Київ домовлявся з Донецьком. Це змінює формат конфлікту з формату агресії на статус громадянського конфлікту, на чому росіяни завжди і наполягали", - підсумував він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Еволюція мангала врятує не на довго: Російські "танки-черепахи" виявилися ефективними, але їм залишилося панувати лічені тижні, - Forbes

неділя, 28 квітень 2024, 9:55

На початку квітня українські оператори безпілотників були вражені, помітивши на полі бою біля Красногорівки — на захід від Донецька — російський танк Т-72 із металевим дахом на корпусі та башті. Неймовірно, але цей мутант виявився вдалою знахідкою для ...

ISW дав прогноз, коли Сили оборони України зможуть піти у рішучий контрнаступ

неділя, 28 квітень 2024, 9:23

Збройні сили України за допомогою сучасного військового озброєння, наданого союзниками, зможуть не допустити суттєвого просування російських військ. Україна, найімовірніше, стабілізує лінію фронту в найближчі місяці та зможе розпочати обмежені контрнас...