США збільшать присутність свого флоту поблизу Північної Кореї

Кораблі ВМС вирушать до берегів півострову.

Корабль ВМС США. Фото: warfiles.ru

Ударна група під назвою "Карл Вінсон" включає в себе авіаносець і пройде шлях з Сінгапуру в напрямку Корейського півострова, повідомив чиновник на умовах анонімності, повідомляють Патріоти України з посиланням на Еспресо.

"Ми вважаємо, що збільшення присутності необхідне", - сказав чиновник, посилаючись на тривожну поведінку Північної Кореї.

Раніше, 5 квітня, Північна Корея провела невдале випробування рідинної балістичної ракети типу Scud. Ракета пройшла тільки частину наміченої траєкторії.

У цьому році 15 квітня виповнюється 105 років від дня народження основоположника північнокорейської державної ідеології чучхе Кім Ір Сена. Цей день щорічно святкується в Північній Кореї як "День сонця", в зв'язку з чим США не виключають, що відбудеться нове випробування балістичної ракети або щось подібне.

Раніше на цьому тижні відбулася зустріч президента США з президентом Китаю Сі Цзіньпінем, на якій обговорювалися способи приборкання ядерної програми Північної Кореї.

Відомо, що помічники Трампа надали йому кілька варіантів дій. До них відносяться економічні і військові заходи. Хоча, як повідомляється, в адміністрації США більше схиляються в бік санкцій і посилення тиску на Пекін, щоб той вплинув на свого сусіда затворника.

Опублікував: Ярослав Степанов
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно

Тільки шолом потягне на 25 тисяч грн: У воїна ЗСУ запитали, скільки коштує його "вбрання"

четвер, 25 квітень 2024, 13:55

Блогер Ніколас Карма, який цікавиться у звичайних людей і знаменитостей, скільки коштує їхній "лук", поставив те саме запитання воїну ЗСУ, який служить у 6 батальйоні 12 бригади "Азов", передають Патріоти України. Під час прогулянки Львовом захисник бу...