Тремтіть, скрепи: Американський флот посилять бойовими кораблями-безпілотниками

Безпілотні військові кораблі планують застосовувати як "навігатори" і основну ударну зброю в ВМС.

ВМС США посилять кораблями-безпілотниками. Фото: U.S. Navy.

Військово-морські сили США планують посилити великим числом самоврядних кораблів. Про це повідомило Defense News, передають Патріоти України.

«Спочатку ці кораблі можуть бути лише частково автономними, але в перспективі ми прагнемо до повної відмови від людського управління», - зазначив контр-адмірал Рональд Боксал. За його словами, поки такі «безпілотні» кораблі стануть знахідкою для берегової охорони, але в майбутньому вони можуть застосовуватися як «навігатори» і основна ударна зброя у флоті.

В американських ВМС дуже раді новинці, тому що вона «якісно змінить сприйняття морських сил США». «Замість того, щоб питати себе, який потрібен екіпаж для корабля, ми будемо питати себе, як зробити корабель менше без зміни його ударних якостей», - розраховує Боксал. Зазначено, що зараз розробники вкладають сили в забезпечення максимальної автономності «безпілотних» кораблів і їх взаємодії з вантажами різної ваги.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...