З архіву ПУ. Паритет сил не за горами. Американські фрегати для України: З'явились подробиці

Декілька потужних і досить сучасних ударних кораблів у ВМС України здатні суттєво змінити баланс сил у Чорному та Азовському морях.

Україна отримає американські фрегати. Фото: Военное обозрение.

Україна розраховує отримати від США три фрегата типу «Oliver Hazard Perry». Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на Генштаб ЗС України.

«Будемо брати. Дорого, але в нашому випадку інших варіантів немає, будувати з нуля такі кораблі ще дорожче і довго», - зазначив співрозмовник журналістів.
Таку кількість він аргументував досвідом Польщі, у якій з початку 2000-х років стоять на озброєнні два таких фрегата. «Три корабля - це можливість планування. Якщо перший знаходиться на ремонті, другий - на бойовому чергуванні, третій - готується заступити на службу. У поляків два таких фрегата, якщо один в ремонті, то на другий зростає навантаження. Наскільки мені відомо, вони зараз шукають шляхи покупки ще одного фрегата такого типу», - розповіло джерело.
Джерело: Фокус

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...