У Чорне море збирається зайти військовий корабель Нідерландів

Інтенсивність заходжень кораблів у Чорне море значно зросла.

Вадим Пристайко. Фото: Твіттер.

Військовий корабель Нідерландів, який очолив одну з постійно діючих груп НАТО, має намір зайти в Чорне море. Про це каналу "112 Україна" 8 січня повідомив представник України в НАТО Вадим Пристайко, інформують Патріоти України.

"Є постійно діючі групи, одну з них нещодавно очолили Нідерланди, і їхній корабель теж збирається зайти в Чорне море", – сказав посол.

Він зазначив, що інтенсивність заходжень кораблів у Чорне море значно зросла. "Минулого року, наприклад, дві групи одночасно заходили в Чорне море. Раніше такого не спостерігалося. Ви знаєте, що існують обмеження тоннажу для військових кораблів, які не належать країнам Чорного моря, та часу їх перебування, і у принципі, цим обмежуються можливості ще більшого розширення перебування НАТО, тому все відбувається за ротаційним принципом – одні ввійшли, інші вийшли", – розповів посол.

У той самий час, за словами Пристайка, заходження військових кораблів в Азовське море ускладнює низка обставин. "Азовське море – найдрібніше на планеті, і захід військових кораблів є складним", – зазначив посол.

Також він розповів, що, згідно з домовленостями, вільно в Азовське море можуть заходити тільки українські та російські кораблі, а інші мають одержувати дозвіл від РФ та України. "Росія вже заявила, що вона не буде надавати можливості нікому заходити: ні НАТО, ні не НАТО... Маються на увазі військові кораблі. Окрім того, Росія затримує ще й торгові кораблі. Тому не бачу, чому б НАТО йшло на провокації. У принципі, НАТО нікого провокувати не збирається, Росію – у першу чергу", – додав він.

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...