Чи нападе Путін на країни НАТО: Американський генерал оцінив шанси

Джозеф Данфорд заявляє, що в найближчі роки і десятиліття слід очікувати зниження військової загрози для США з боку Росії.

Джозеф Данфорд. Фото: прес-служба Пентагона.

У президента країни-агресора Росії Володимира Путіна немає планів нападу на країни НАТО. Про це в інтерв'ю заявив глава об'єднаного комітету начальників штабів ВС США генерал Джозеф Данфорд, передають Патріоти України.

"Я не думаю, що зараз Володимир Путін має намір атакувати союзників по НАТО в звичайному сенсі цього слова, оскільки очевидно, що та ціна, яку доведеться заплатити за це, буде сильно перевищувати можливу вигоду", - зазначив Данфорд.
Однак він вважає, що "немає ніяких ознак того, що Путін відмовиться від тих методів, які він застосовував ... зовсім нещодавно в Азовському морі". Генерал пояснив, що "називає Росію не противником, а конкурентом", однак у цій конкуренції є військова складова.

Відповідаючи на питання, які військові можливості Росії турбують США найбільше, Данфорд сказав: "Залишаючи осторонь сферу ядерних сил і говорячи тільки про інші можливості, я б назвав те, що я вже згадував - і протикорабельні крилаті ракети, і балістичні, і спектр електромагнітного озброєння, і їх можливості під водою і в космосі. Але основне - це їх здатність це все об'єднати для того, щоб поставити під сумнів нашу можливість виконати наші союзницькі зобов'язання перед Європою".

6 листопада 2018 року Данфорд заявляв, що в найближчі роки і десятиліття слід очікувати зниження військової загрози для США з боку Росії, але одночасно з цим - нарощування її від Китаю, іншого геополітичного супротивника Америки.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...