Чи нападе Путін на країни НАТО: Американський генерал оцінив шанси

Джозеф Данфорд заявляє, що в найближчі роки і десятиліття слід очікувати зниження військової загрози для США з боку Росії.

Джозеф Данфорд. Фото: прес-служба Пентагона.

У президента країни-агресора Росії Володимира Путіна немає планів нападу на країни НАТО. Про це в інтерв'ю заявив глава об'єднаного комітету начальників штабів ВС США генерал Джозеф Данфорд, передають Патріоти України.

"Я не думаю, що зараз Володимир Путін має намір атакувати союзників по НАТО в звичайному сенсі цього слова, оскільки очевидно, що та ціна, яку доведеться заплатити за це, буде сильно перевищувати можливу вигоду", - зазначив Данфорд.
Однак він вважає, що "немає ніяких ознак того, що Путін відмовиться від тих методів, які він застосовував ... зовсім нещодавно в Азовському морі". Генерал пояснив, що "називає Росію не противником, а конкурентом", однак у цій конкуренції є військова складова.

Відповідаючи на питання, які військові можливості Росії турбують США найбільше, Данфорд сказав: "Залишаючи осторонь сферу ядерних сил і говорячи тільки про інші можливості, я б назвав те, що я вже згадував - і протикорабельні крилаті ракети, і балістичні, і спектр електромагнітного озброєння, і їх можливості під водою і в космосі. Але основне - це їх здатність це все об'єднати для того, щоб поставити під сумнів нашу можливість виконати наші союзницькі зобов'язання перед Європою".

6 листопада 2018 року Данфорд заявляв, що в найближчі роки і десятиліття слід очікувати зниження військової загрози для США з боку Росії, але одночасно з цим - нарощування її від Китаю, іншого геополітичного супротивника Америки.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...