Страстна проща: В Єрусалимі помолилися за Україну

За ініціативи УПЦ (МП) Страстної п`ятниці тисячі прочан пройшли хресною ходою Via Dolorosa (Шлях Скорботи) в Єрусалимі, з молитвою за Україну.

Про це повідомляють "Патріоти України", наводячи FB-допис Центру інформації Української Православної Церкви (МП).Згідно з повідомленням, православні нашої та інших країн несли списки 100 відомих в Україні чудотворних ікон Пресвятої Богородиці.

«Щорічно у Велику п’ятницю в Єрусалимі звершується хресна хода саме тими вулицями, де колись ступала нога Христа Спасителя, Який ніс Свій важкий хрест. Кожного року звершується чин такої хресної ходи, який очолює Блаженнійший Патріарх Єрусалима і всієї Палестини. Місія «Господнім шляхом в молитві за Україну» – масштабна хресна хода, яку організовує Українська Православна Церква. Ця хресна хода є особливою, сугубою молитвою за нашу багатостраждальну Україну», - поінформував керуючий справами УПЦ (МП) митрополит Антоній (Паканич).
Після ходи хресним шляхом Спасителя, напередодні Великої Суботи, організатори представили ікони єрусалимському патріарху Феофілу III.

Опублікував: Андрій Коваленко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Тилові журналісти легковажать: Боєць ЗСУ розповів про переваги російського "танка-мангала" під час ворожих штурмів

середа, 24 квітень 2024, 9:05

Хоч танк і не маневрений та має багато недоліків, він може виконати свою місію під час штурму — завести колону в населений пункт і стріляти просто в лоб, говорить командир танкового підрозділу. . Останнім часом дедалі частіше з'являються повідомлення ...