"Стремно дружить со страной, которая может на спор спалить свой дом, чтоб выиграть бутылку водки": П'ятигорець про РФ та Німеччину

Україна налагоджує співпрацю з різними країнами світу, а от у росіян партнерів стає менше.

Меркель від дій Путіна не у захваті. Фото: nnm.me.

Денис П'ятигорець на своїй сторінці у "Фейсбук" згадав останні найважливіші події в Україні та світі і коротко прокоментував їх. Патріоти України пропонують вам ознайомитися з його дописом.

1. Поліція налаштована дуже жорстко захищати права громадян на Марші рівності у Києві, адже кожен має право висловити свою думку.

2. У неділю перша група українських патрульних поліцейських відбула на навчання до Туреччини.

3. #‎ЖивуЖєЛюді?. В ході другого етапу спецоперації правоохоронці провели обшук вдома у заступника Миколаївської ОДА Романчука. Вдома у хабарника знайшли систему тунелів, де розташовані банківські сейфи. В останніх правоохоронці знайшли злитки золота, антикваріат, старовинні ікони, столове срібло, нацистські хрести. Крім того, в Романчука під час обшуку знайшли документацію, так звану чорну бухгалтерію, яка доводить корупційні схеми чиновника.

4. Співробітники Служби безпеки попередили спробу менеджменту російської промислової групи знищити виробничий комплекс ПАТ "Харківський тракторний завод". Призначений у березні 2016 року новий генеральний директор підприємства, за вказівкою російських власників "ХТЗ" провів підготовку до демонтажу для подальшого вивезення до Росії обладнання ливарних цехів.

5. Новопризначений заступник генерального прокурора України Валентина Теличенко, яка відповідає за реформування відомства, анонсує масові звільнення співробітників, насамперед хабарників.

6. #‎ІСліпіЗновуПрозріють?. Речниця ООН: "Ми отримали достовірні повідомлення про рух російських військовослужбовців через кордон - як на територію України, так і з території країни, - зазначила вона. - Це стосується і важких озброєнь. Причому мова йде про цілком достовірні повідомлення".

7. Україна на переговорах з МВФ вийшла на фінішну пряму, пенсійний вік підвищувати поки не будуть.

8. Уряди Сполучених Штатів та України підписали угоду про надання кредитних гарантій Києву на один мільярд доларів.

9. Мінінфраструктури врегулювало ситуацію, що склалася із блокуванням українських транспортних засобів, які здійснюють вантажні перевезення між Україною та Турецькою Республікою. Про це стало відомо за підсумками телефонної розмови Міністра інфраструктури України Володимира Омеляна з Послом Турецької Республіки в Україні Тезелем.

10. У Центрі космічних польотів на острові Уоллопс (США) пройшла наземні випробування ракета-носій Антарес. Її перша ступінь розроблена українським КБ Південне.

Ну і трохи про Рашку. Ну так, щоб поржать.

1. #‎Многоходовочка?. Уряд Німеччини оновив редакцію "Білої книги" - керівництво з ведення політики національної безпеки країни. В оновленій редакції Росія для Німеччини "більше не партнер, а суперник" і тепер входить в число основних загроз. "Нам как-то стрьомно дружить со страной, которая можєт на спор спаліть собственний дом, чтоби виіграть бутилку водкі" - заявили в німецькому уряді.

2. #‎ДєбілиБ*я?. Рашку знову лихоманило. З початку в Кремлі типу погодились на збройну місію ОБСЄ, а вже в другій половині дня Лавров заявив, що Росія, як і раніше, не згодна розмістити спостерігачів ОБСЄ на російсько-українському кордоні до закріплення особливого статусу Донбасу у Конституції України.

3. #‎ОбамаАстанавісь?. США відправляють до Парижа і Берліна спеціального посланника Адама Субіна, який прибуде до Європи 7 і 8 червня, для обговорення з європейськими союзниками важливості збереження санкцій щодо Росії допоки вона не виконає положень Мінських угод.

4. Держсекретар США Джон Керрі заявив, що політика Росії щодо демонстрації військової могутності негативно відбивається на розвитку її економіки і не зможе забезпечити конкурентоспроможність у сучасному світі. "Скоро ви будєтє на ваших танках бутилкі по помойкам собірать" - заявив на поганій російській мові американський урядник.

5. #‎ЖимЖим?. Розміщуючи війська на колишніх радянських військових базах у Європі, НАТО готує плацдарм для глобального удару по Росії. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клінцевич.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

До Криму залишилося 60 км. Росіяни тікають без бою – нічим відбиватися - Снєгирьов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 3:25

Західні ЗМі повідомляють про критичну ситуацію на фронті, колишній командувач об'єднаних сил Великої Британії пророкує Україна поразку вже у цьому році. Але ситуація на фронті дещо інша. І повідомляють про це саме росіяни. Мова йдеться про серйозний ус...

У рейтингу найвпливовіших людей 2024 року журналу Time опинився голова офісу президента Андрій Єрмак - Бутусов

п’ятниця, 19 квітень 2024, 2:35

Сам президент Володимир Зеленський у рейтинг Time не потрапив, і ми розуміємо чому - Зеленський давно вже не є самостійним керівником, замість нього більшість політичних та кадрових рішень в Україні давно вже ухвалює Єрмак. . За «політичну діяльність...