Створення об'єднаних військ ЄС: "Євросоюз прагне позбутися впливу США" - військовий експерт

На його думку, країни, які підписали угоду про створення спільних сил військового реагування у Європі, зацікавлені у знятті санкцій з Росії, адже через такі обмеження вони втрачають великі гроші.

Ілюстрація:Сегодня

Утворюючи спільні сили військового реагування, країни ЄС намагаються протидіяти Північноатлантичному союзу. Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, зазначають Патріоти України.

"Експансія Америки на європейський континент, їх прагнення диктувати свої економічні та політичні умови змусили ЄС прийняти таке рішення. Це буде пряма конфронтація зі США. Конфлікт між НАТО та ЄС досяг свого піку, якщо прийняли рішення створити війська швидкого реагування", - говорить він.

Країни, які підписали цю угоду зацікавлені у знятті санкцій з Росії, вважає експерт.

"Через них вони втрачають великі гроші. Зацікавлені в побудові Північного потоку-2. Адже тоді питання газопостачання буде вирішено. Тому вони хочуть провадити самостійну зовнішню політику щодо Російської Федерації, а не обертатися постійно на США", - пояснює Олег Жданов.

На його думку, Америка тепер буде розкачувати ситуацію на європейському континенті в плані безпеки, лякати всіх великим російським ведмедем. Наполягатимуть на розширенні контингенту НАТО в Європі.

"Тільки в Німеччині знаходиться 247 баз НАТО, там базується американська ядерна зброя. Важко вести самостійно політику, коли на твоїй території перебувають іноземні солдати. На них направлені російські ракети. Путін неодноразово казав, що Німеччина в числі їх цілей тільки тому, що там знаходиться американська зброя. Зараз Європа робить спробу позбутися впливу США", - додає експерт.

Джерело: Gazeta.ua
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрієм нагадує особу, яка страждає від домашнього насильства, але не здатна порвати з насильником, - Євстратій Зоря

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:30

"Також впливає матеріальна залежність – відсутність власного житла, власних зовнішніх контактів, осіб, на чию допомогу можна розраховувати. Зрештою, впливає звичайний страх, що «все буде лише гірше». Структура МП в Україні на чолі з митрополитом Онуфрі...

Апетити всяких Аль-Каїд та ІДІЛ обмежуються банками, автобусами, церквами та концертними залами. Росія ж знищує цілі міста разом з їхнім населенням, - Невзоров

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:15

"ІДІЛ – винятково мерзенна організація. Але поводиться вона набагато делікатніше і скромніше, ніж росія. Саме РФ зараз претендує на місце примадонни світового тероризму", - пише російський публіцист Олександр Невзоров у своєму Телеграм-каналі, передают...