Свято вже крокує планетою: сьогодні у більшості Християн світу Святвечір, а завтра Різдво ГНІХ

В Естонії сьогодні оголосять Різдвяний мир

Виконуючий обов'язки мера Таллінна Тааві Аас в суботу проголосить в Естонії Різдвяний мир, цей традиційний для країн Північної Європи свято триватиме до 13 січня. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна". Опівдні в Старому Талліні прозвучать фанфари, тоді Тааві Аас з вікна Ратуші зачитає указ, написаний в XVII столітті шведською королевою Христиною.

"Завтра, якщо це буде на те воля Божа, настане благословенний день Різдва нашого Господа і Спасителя. Тому, нехай буде проголошений загальний Різдвяний мир, щоб люди святкували з благочестям і пристойної помірністю і вели себе мирно і благопристойно", - йдеться в указі королеви Христини.

"Той же, хто посміє порушити Різдвяний мир протизаконним або негідною поведінкою, буде звинувачений у злочині при обтяжуючих обставинах і покараний за законом і встановленому порядку", - йдеться в документі. Різдвяний мир триватиме до Дня святого Каннута, який відзначається 13 січня. Цього святого в Естонії шанують як покровителя першої в країні гільдії ремісників. Різдвяний мир оголошується також ще в шести містах країн Північної Європи.

В Естонії ця традиція була відроджена в 1993 р президентом Леннартом Мері. До 1996 р президент сам оголошував про настання Різдвяного миру, але з 1996 р це право, як і в давні часи, було знову передано міському голові. Нагадаємо, що новий президент Естонії вперше в історії країни відмовилася від богослужіння.

Опублікував: Карпатський Слон
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...

ATACMS полетять по Кримському мосту - Тарас Березовець

субота, 27 квітень 2024, 0:30

"Щойно президент США Джо Байден встиг поставити підпис під документом про виділення Україні рекордної за обсягом допомоги - а виявилося, що фахівці з Пентагону вже розгорнули логістику, підготували і розподілили допомогу по складах у Німеччині й Польщі...