Сирія стала зовнішньополітичною поразкою Путіна, – Юрій Бутусов

Кремль так і не досяг поставлених цілей. Сирія стала очевидною зовнішньополітичною поразкою російського президента Володимира Путіна. Наразі йдеться про спробу не допустити швидкого колапсу Асада.

Про це український журналіст Юрій Бутусов та військовий аналітик написав на своїй сторінці у соцмережі, зазначають Патріоти України.

"Сирія стала всім очевидною зовнішньополітичною поразкою Путіна. До прибуття російського угруповання Асад контролював Дамаск і прибережні райони, населені алавітською меншістю. Всі інші народності Сирії боролися з кривавою диктатурою зі зброєю в руках. Нічого не змінилося і після російського повітряного терору", - пише експерт.

На думку Бутусова, ключовий вплив на рішення тікати звідти справила принципова позиція Туреччини, зокрема її президента Реджепа Тайіпа Ердогана.

"Ключовий вплив на Росію справила тверда позиція Ердогана, який дав наказ збивати російські літаки, які атакували прикордонні території, і який заявив, що не допустить захоплення району Алеппо і введе наземні війська для захисту населення прикордонних районів Сирії. Немає сумнівів, що Ердоган діяв завдяки підтримці США - слідом за заявою про ймовірне вторгнення Туреччини США також заявили, що збираються вводити війська - а вони підтримують курдську армію. Вступ у війну наземних військ НАТО автоматично означав би закритий повітряний простір над районами їх базування і операцій", - пояснює він.

За словами Бутусова, Путін розуміє, що відкрите зіткнення з військами НАТО в Сирії миттєво призведе російське угруповання до катастрофічних наслідків.

"Ймовірно, припинення вогню і відступ з Сирії для РФ - єдиний варіант не допустити НАТО в Сирію, прибрати привід для вторгнення", - стверджує журналіст.

При цьому, Бутусов зауважує, що Путін не може забрати всі російські війська із Сирії, інакше Асад не втримається.

"Швидше за все, сили РФ візьмуть під контроль два ключових порти Латакія і Тартус. Інакше Асаду не втриматися. Тому ресурсні витрати на війну в Сирії в РФ зменшаться, але будуть зберігатися на високому рівні. Участь у війні на Близькому Сході у РФ також збережеться", - пояснює він.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Прийшли за цукерками на кладовище: Російські підлітки розгромили могили загиблих в Україні окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 19:19

У російському Кузбасі (Сибір) троє підлітків розгромили надгробні портрети загиблих в Україні окупантів. Через це на школярів порушили кримінальну справу. Про це повідомляють російські ЗМІ, посилаючись на ГУ МВС у Кемеровській області, передають Патріо...

В окупантів було багато вбитих та поранених: Радник мера Маріуполя розповів цікаві подробиці щодо удару по базі в селищі Бабах-Тарама

неділя, 28 квітень 2024, 18:42

У ніч на 24 квітня атакували базу окупантів у селищі Бабах-Тарама за 40 км від окупованого Маріуполя. Приліт збігся в часі з повідомленнями у західних ЗМІ, що цього дня українці вперше використали далекобійні ATACMS. Радник міського голови Маріуполя Пе...