Ховають без почестей та швидко: Журналісти Reuters розповіли, як росіяни гинуть за гроші у Сирії

Тільки за 2017 рік в Сирії загинули щонайменше 28 росіян.

Могила росіянина, який загинув в Сирії. Фото: Рейтерс.

Війна в Сирії триває з 2011 року. Росія ж вступила в бойові дії в 2015 році. Розмов про кількість загиблих російських в цій війні з того часу було достатньо, однак точно невідомо, скільки найманців і кадрових військових з РФ загинули на Близькому Сході, захищаючи інтереси сирійського диктатора. Reuters наводить дані, що за період війни загинув щонайменше 131 росіянин, передають Патріоти України.

Це видно з кількості свідоцтв про смерть російських громадян в Сирії за цей період, проте причини смерті там не вказуються. Є інформація, що за 2017 рік загинули 28 росіян. Їх ховають без почестей, на могилах немає жодної згадки про те, що ці люди гинуть в бою. Одним з таких був і Володимир Кабунін з Оренбурга, який загинув в Сирії в цьому році.

Кабунін мав медичну освіту, займався кікбоксингом. Однак через деякий час він вирішив за сімейною традицією стати правоохоронцем, отримав юридичну освіту. Після роботи оперуповноваженим Кабунін почав працювати у відділі по боротьбі з організованою злочинністю. Потім перебрався в колонію, де займався допитами ув'язнених для отримання недоступної інформації.

Дехто стверджує, що відставним або колишнім офіцерам поліції шлях тільки в одне місце - в найманці, тому що "більше десяти тисяч ніде не заробиш". Так вчинив і Володимир Кабунін, який поїхав воювати в Україну на стороні терористів на Донбасі. Його родичі стверджують, що він брав участь у бойових діях в приватній військовій компанії "Вагнер". Коли бойові дії на Донбасі почали набувати менш агресивний характер, часто були затишшя, Кабунін разом з іншими бойовиками з "Вагнера" поїхали воювати в Сирії.

І на Донбасі, і в Сирії чоловік воював і виконував функції медика. Зазначається, що найманцям платять до 400 тисяч рублів на місяць, тобто в 12 разів більше, ніж середня зарплата. Однак найманці не мають всього того, що кадрові військові. Їх не запам'ятають, про них мовчатимуть, їх будуть ховати без почестей.

За словами родичів Кабуніна, чоловік загинув разом з шістьма росіянами. Він нібито намагався витягти поранених товаришів з поля бою, але сам отримав поранення, від яких помер в госпіталі в провінції Хомс.

Цікаво, що після смерті Кабуніна, на війну в Сирії відправився його товариш, який разом з ним займався кікбоксингом, Валерій Дзюба. колишній поліцейський, він теж поїхав на Близький Схід за грошовою здобиччю, проте через місяць його рідним подзвонив невідомий і повідомив про смерть Дзюби. Родичам загиблих, за словами деяких з них, надають грошову компенсацію в розмірі 3 мільйонів рублів, але дуже непомітно, таємно, в тихих переговорних.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...