Таких збоченців, як скрепи, ще не бачили: Через уроки "сексуального виховання" до "високодуховної" Росії переселилися багатодітні німці. Через два місяці втекли назад до ФРН

Переселенці із Німеччини навіть не підозрювали, з наскільки важкими випробуваннями зіштовхнеться у Росії людина, яка бажає працювати на власній фермі або відкрити столярну майстерню.

Родина німців не прижилася в Росії. Фото: vashgorod.ru.

У грудні 2016 року російська преса писала про історію німецької сім'ї Мартенс - Євген (Ойген) і Луїза Мартенс разом з десятьма дітьми переїхали в Росію, рятуючись від обов'язкових шкільних уроків з сексуального виховання. Сім'я осіла в селі Киштовка Новосибірської області і, здавалося, хотіла залишитися в Росії надовго, але в лютому 2017 року - провівши в Сибіру трохи більше двох місяців - несподівано повернулася до Німеччини. Про епопею німецької сім'ї в РФ писало видання "Медуза", передають Патріоти України.

В матеріалі зазначається: "Семья Мартенс переехала в Россию в конце 2016 года. Как писали в декабре, Евгений (настоящее имя - Ойген) Мартенс родился в Омской области и вместе с родителями уехал в Германию в середине 1990-х. Там Ойген женился и обзавелся десятью детьми. По словам Евгения, покинуть Германию его семья решила из-за введенных в школах обязательных уроках сексуального воспитания. По версии российских СМИ одна из дочерей Мартенса, 10-летняя Мелитта, отказалась ходить на занятия, родители тоже были против этих уроков. За прогулы ребенка главе семьи выписали штраф в 150 евро, а когда Ойген отказался его платить, родителей приговорили к одному дню тюрьмы".

У російській пресі Мартенсів назвали "секс-біженцями". Що саме викладали в школі Мелітти на уроках сексуального просвітництва, російським виданням з'ясувати не вдалося. Також невідомо, чи було протидія батьків шкільним стандартам продиктована міркуваннями релігії: з посиланням на сибірських сусідів ЗМІ писали, що колись Мартенси були баптистами, але в останні роки "не належали до жодної з церков". Так чи інакше, сім'я вирішила перебратися в російську глибинку і вибрала село Киштовка.

У Новосибірській області Мартенсам виділили будинок. Це була хата без водопроводу та центрального опалення. За описом місцевих жителів, будинок мало підходив для проживання, особливо для сім'ї з десятьма дітьми різного віку. "После благополучной Германии наше село с пустующими, разваливающимися домами стало для них шоком, - цитує "МК" одного з жителів Киштовки. - У нас ведь нет ни коммуникаций, ни культбыта, ни дорог. Туалет на улице, за водой надо ходить с ведрами к колонке, баня - у соседей. Детям пришлось спать на матрасах, которые были расстелены прямо на полу".

За інформацією сибірського видання VN.ru, обласна влада виділила родині одноразову допомогу за програмою "добровільного переселення співвітчизників" - 150 тисяч рублів, з розрахунку по 15 тисяч на кожну дитину. Євген Мартенс сподівався відремонтувати будинок і зайнятися фермерством. У грудні він говорив, що сім'ю не лякають ні побутові труднощі, ні 40-градусні морози. За розповідями місцевих жителів, глава німецької сім'ї навіть вирішив купити трактор і "розвивати район". Незабаром, проте, з'ясувалося, що орендувати землю не так-то просто, літній сезон в Сибіру короткий, а кредити банки видають під 25 відсотків. Відкрити столярне виробництво (в Німеччині Євген працював столяром) теж не вийшло: Киштовка розташована серед боліт, в 160 кілометрах від найближчої залізничної станції.

Жителі Киштовки поставилися до приїжджих тепло. За словами головного редактора місцевої газети Ростислава Алієва, селяни організували збір необхідних речей, приносили Мартенсам соління і м'ясо диких тварин. У той же час, Алієв розповів, що повз будинок приїжджих німців часто ходили п'яні підлітки і "кричали нацистські вітання, щоб їх образити". На думку журналіста, ця обставина в поєднанні з побутовими труднощами могло прискорити від'їзд Мартенс з Сибіру.

В кінці лютого Мартенси несподівано покинули Киштовку і поїхали. За інформацією VN.ru, яке першим повідомило про їх від'їзд, в середині місяця Євген Мартенс відправився на батьківщину, щоб перевезти в Росію контейнер з речами. Він повинен був бути відсутнім кілька тижнів, але незабаром повернувся і 24 лютого вивіз родину до Новосибірська. Звідти Мартенси вилетіли до Німеччини. Ці відомості "МК" підтвердив Ростислав Алієв, за словами якого "це був не від'їзд, а втеча". "Дуже несподіваний кінець у всієї цієї історії, - зізнається Ростислав Алієв. - У мене залишилася образа, якщо не досада, то подив".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Не можемо відкрити вікна, задихаємося": В окупованому Маріуполі назріває екологічне лихо

субота, 20 квітень 2024, 19:16

Регулярні пориви каналізаційних стоків стали гострою проблемою в окупованому Маріуполі. Стічні води підтоплюють будинки містян, що з настанням тепла робить перебування у них нестерпним та загрожує розповсюдженням інфекцій. Про це повідомили у Маріуполь...

Сухопутні війська ЗСУ під Авдіївкою атакували групу спецпризначенців РФ разом із снайпером (відео)

субота, 20 квітень 2024, 18:53

Сили оборони України атакували дроном групу російських спецпризначенців у районі села Бердичі Донецької області. Відповідне відео 20 квітня опублікували в Telegram Сухопутних військ ЗСУ, передають Патріоти України. Зазначають, що українські військові п...