Татуся Ле Пен остаточно вигнали із заснованої ним профашистсько-проросійської партії

Керівник французьких популістів в останні роки був лише почесним головою.

Жан-Марі Ле Пен. Фото: ЗМІ

У Франції відбувся черговий з’їзд правопопулістської партії Національний фронт Франції. Учасники зібрання ухвалили новий статут, який і скасував посаду почесного голови партії, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

Також учасники з'їзду одностайно переобрали Марін Ле Пен на третій термін на посаді голови партії. Крім того, з'їзд, у якому взяли участь близько 1500 делегатів партії, ухвалив новий статут, зміни в якому передбачають ліквідацію посади почесного голови. За це рішення проголосували близько 80 відсотків делегатів.

Жан-Марі Ле Пен очолював партію з 1972 року протягом 39 років. У 2011 році він поступився посадою своїй доньці Марін Ле Пен. У серпні 2015 року політика виключили з лав партії за його антисемітські та інші провокаційні висловлювання. У тому числі про те, що газові камери під час Другої світової війни були лише "деталлю історії".

Попри виключення з Національного фронту, за ним зберігалася посада почесного голови. Однак в останні роки нове керівництво партії не допускало Ле-Пена на жодне важливе засідання.

Опублікував: Інна Мартинчук
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

У Польщі і Румунії проросійські сили готують антиукраїнські провокації: що відомо - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 5:00

23 квітня Сенат остаточно схвалив законодавчий пакет, який передбачає виділення майже 61 мільярда доларів додаткової військової та економічної допомоги Україні. Білий дім вже заявив, що готує для відправлення в Україну допомогу на 1 мільярд доларів. ...

В РФ горять заводи і НПЗ. Губернатор влаштував диверсію. Скоро за ним прийде ФСБ - Снєгирьов

субота, 27 квітень 2024, 2:35

В різних куточках Росії палає після масштабної атаки безпілотників України. Незважаючи на незадоволення з боку США Україна продовжує бити по нафтобазам і іншій критичній інфраструктурі ворога. Але цікаво інше – губернатор одного з регіонів зробив заяву...